Nå faller også prisene på eneboliger

 

For første gang faller også prisene på eneboliger i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.07.2008 kl 14:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Mandag la Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) frem tall for boligprisene i juni.

Første gang i år

Prisene på eneboliger, rekkehus og tomannsboliger i Oslo falt 1 prosent fra mai til juni 2008. Dette er første gang i år at eneboliger og delte boliger faller i pris.

– Temperaturen i eiendomsmarkedet er nå vesentlig lavere enn tidligere. Ting går senere og kjøperne har en mer avventede holdning, sa nestleder i EFF, Torbjørn Ek, på pressekonferansen.

Eneboliger og delte boliger opplever nå et like stort prisfall som leiligheter, som hittil i år har hatt det største prisfallet.

Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,3 prosent. Det vil si at også den underliggende pristrenden er negativ, og at prisene synker mer enn de vanligvis gjør i juni.

Den gjennomsnittlige boligprisen i Oslo er nå 1 prosent lavere enn i juni 2007.

Boligbarometeret

Med utgangspunkt i boligprisene, rente- og inntektsstatistikk har NEF og EFF beregnet hvor stor andel av inntekten som går med til å dekke rente. Renteutgiftene som andel av inntekten stiger fortsatt.

Det vil si at renteutgiftsandelen hittil i 2008 i gjennomsnitt er 32 prosent for enslige førstegangsetablerere, 18 prosent for unge par og 11 prosent for etablerte par.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse