Nå flytter de inn i det historiske bygget

Marko og Katarina er nyinnflyttet i Gjerdrumsvei 12, i leiligheten i fjerde etasje med fransk balkong. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Marko og Katarina var blant de første som fikk flytte inn i Nydalens nyeste studentboliger, i et bygg som på 1800-tallet var en av Norges største arbeidsplasser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2018 kl 01:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: – So far, so good! sier Katarina Broch og Marko Radman etter å ha sett sitt nye hjem for aller første gang.

1. mars flyttet de første studentene inn i 30 av totalt 266 leiligheter i Fredensborgs nye studentboligkompleks i Gjerdrums vei 12 – kalt Campus G12.

Samtidig var det åpen visning i det som har blitt svært lekre leiligheter øverst i Nydalen: Utleier Fredensborg Eiendom frister blant annet med HTH-kjøkken med integrerte hvitevarer og bad med varmekabler. Dessuten blir det en Tuftepark på uteområdet.

Leilighetene er mellom 16 og 48 kvadratmeter store, gjennomsnittsstørrelsen er 22 kvadratmeter. De fleste er ettromsleiligheter, men det er også noen to- og treroms. Prisene ligger mellom 7900 og ca. 15.000 kroner i måneden.

Historie

Se bildet større

Gjerdrums vei 12, et ærverdig bygg med lang historie, som nå har blitt studentboliger. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det monumentale bygget i Gjerdrums vei 12 var kjent som Nydalens Bomuldsspinderi, en del av Nydalens Compagnie. Fabrikken var Norges største, med over 1000 ansatte.

Fabrikken ble etablert i 1864, og nedlagt hundre år senere, i 1963. Bygget ble senere gjort om til kontorer, i 1986, og har blant mye annet huset Radio 1 og Heltberg Private Gymnas, og produksjonsteamet til filmen Snømannen satt i bygget. I 2016 hadde ogå Nordre Aker Budstikke kontor i bygget.

Kort vei til skolen

Se bildet større

Kjøkken med integrerte hvitevarer, frister Fredensborg. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

For BI-studentene Katarina og Marko var det nærheten til studiestedet som var avgjørende for at de søkte om leilighet på Campus G12 allerede i oktober i fjor.

– Tidligere bodde vi på Vinterbro, og hadde 40 minutters reisevei til skolen. Dette blir en stor forbedring, sier Katarina.

I fjor høst var ikke leilighetene ferdige, og de hadde bare sett en modell av hvordan det skulle bli. Førsteinntrykket etter å ha sett leiligheten på ordentlig, er likevel god.

– Jeg liker den godt, og bygget er også veldig fint, sier Marko.

Se bildeserie fra Gjerdrums vei 12 her:

Tilbud

Etterhvert vil bygget også huse en restaurant med uteservering, stort uteområde og en Tuftepark på baksiden. I tillegg vil studentene i bygget kunne benytte seg av G12 STUDIO, et fellesområde inne i bygget hvor de kan samles for ulike sosiale arrangementer.

– Vi har lagt stor vekt på at dette skal være en sosial arena med attraktive fellesområder som kan knytte studentene enda tettere sammen. Det historiske bygget gir en unik atmosfære som vi mener kommer til å berike studietiden. Dette blir en trygg og sosial møteplass for hovedstadens studenter, har Håvard Staff Brenno, utleie- og markedsdirektør for Fredensborg, tidligere uttalt.

På torget foran bygget blir det også en liten dagligvarebutikk. Restaurant- og butikk-tilbudene skal etter planen stå ferdig i mai.

Se bildet større

Takvinduer i de øverste leilighetene, denne har til og med takterrasse, som deles med naboleiligheten. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

«Studentlandsby»

Prosjekt- og markedskoordinator hos Fredensborg, Martine Hertzberg, forteller om stor interesse under visningen.

– Det er det engasjementet vi har sett hele veien. Alle som kommer på visning vil bo her, sier hun.

Fremover vil det bli holdt gruppevisninger, og målsetningen er at alle 266 leiligheter skal være bebodd i mai.

Det var Avantor som først la frem planene om studentboliger i Gjerdrums vei 12. Senere ble eiendommen solgt til Fredensborg Eiendom, som har gjort om det historiske bygget til boliger. Fredensborg har 27.000 leiligheter for utleie i Norge, Sverige og Danmark. I Norge er de markedsledende med sine 4595 egeneide leiligheter.

Rett over Akerselva, i Gjerdrums vei 10, blir det enda flere studentboliger. Der skal Studensamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) omgjøre et annet historisk industribygg, fra Nydalens Compagnies dager, til leiligheter. I tillegg skal de oppføre flere nybygg. Tilsammen blir det i overkant av 400 studentboliger med adresse Gjerdrums vei 10.

Se bildet større

Atriumet midt i bygget er åpnet og har blitt en felles bakgård. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse