Nå forsvinner denne muligheten på trikken

Fra 31. januar vil det ikke lenger være mulig å kjøpe billett ombord på trikken. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kun 400 av 116.000 daglige trikkepassasjerer kjøper billett om bord. Dermed blir ordningen nå historie.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.01.2016 kl 10:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Fra og med 31. januar må du som reiser med trikken kjøpe billett før du går om bord. I forbindelse med anskaffelse av nye trikker, vil Ruter teste krav om forhåndskjøpt billett, skriver selskapet i en pressemelding 7. januar.

Dyrere billetter, hunder gratis

Du får kjøpt billetter på mobil, i kiosker, på billettautomater og på Ruters kundesenter og servicepunkter. De som ikke ønsker å bruke mobilbillett kan også reise med reisekort. Reisekortet kan bestilles fra ruter.no, og eller skaffes hos Ruters kundesenter og servicepunkter, eller fra forhandler.

Endringen sammenfaller med at Ruter justerer billettprisene sine 31. januar.

På tampen av fjoråret skrev Nordre Aker Budstikke at de fleste billettyper blir dyrere i 2016. Enkeltbilletter settes opp fra 30 til 32 kroner. Prisen for enkeltbilletter kjøpt om bord blir imidlertid uendret, på 50 kroner. Nå viser det seg imidlertid at denne billettypen ikke lenger blir tilgjengleig på byens trikker.

En gledelig nyhet for byens hundeeiere, er imidlertid at det fra og med 31. januar blir gratis å ha med hund på trikk, buss, bane og båt. Fram til nå har det kostet barnebillett for å reise med trikk.

LES ALT OM PRISENDRINGENE FRA 31. JANUAR HER!

Få benytter seg av muligheten

Ruters tall viser at det daglig er cirka 400 av 116.000 passasjerer som kjøper billett kontant om bord på trikken. Fordelt på antall daglige trikkeavganger, utgjør dette i snitt cirka én passasjer for hver tredje avgang.

Se bildet større

Trikkeførerne slipper oppgaven med billettsalg fra 31. januar.

Trikkeprogrammet, som er et samarbeid mellom Ruter, Sporveien, Oslo Vognselskap og Bymiljøetaten, har ansvaret for prosesser som er knyttet til utvikling av trikken i Oslo – inkludert anskaffelsen av nye trikker. Ruter vil teste krav om forhåndskjøpt billett innen anbudsspesifikasjonene for nye trikker fullføres for utsendelse sommeren 2016.

LES OGSÅ: Her går det galt i «nye» Grefsenveien, for tredje gang på få måneder

Bakgrunnen for dette er at de nye trikkene sannsynligvis ikke vil ha mulighet for kjøp om bord, da trikkefører vil sitte mer skjermet enn i dag.

Testen vil pågå i perioden 31. januar til 31. mai 2016, med mulighet for at det blir en permanent ordning. Dette vil avhenge av resultatene av evalueringen som vil finne sted i slutten av mai.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse