Skynd deg å ta en dukkert: Nå forsvinner snart vannet igjen

Brekkedammen tirsdag 31. mai, nå blir det snart lite vann her igjen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Gøy så lenge det varte! Men nå tappes vannet ut igjen og kommunen fraråder bading.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2016 kl 18:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om Brekkedammen, som kommunen ved Vann- og avløpsetaten ønsker å utbedre. Vannet tappes ut og dammen skal repareres.

Det betyr at vannet skal tappes ut.

LES OGSÅ: Dette kom til syne da vannet forsvant!

Vannet forsvant, men så, etter mye regn for en tid tilbake, ble dammen full av vann igjen. Kommunen gikk også ut og sa at det bare var å bade ivei, de kom ikke til å tappe ut vannet med en gang.

– Fulle vannmagasiner

– Mye nedbør i Maridalsvassdraget den siste tiden førte til at Brekkedammen ble fylt opp igjen. Vannmagasinene i Marka var fulle og vi slapp derfor store vannmengder fra Maridalsvannet nedover Akerselva forrige uke, sier presseansvarlig Margrete Nilsen i Vann- og avløpsetaten.

Sikkert til stor glede for Kjelsåsspeiderne, som hadde sin tradisjonsrike speiderdag ved Brekkedammen søndag, i tillegg til små og store badegjester.

Nå er varmen og sommeren her, og sikkert mange som har lyst til å hoppe ut i Brekkedammen. Men kommunen opplyser nå at vannet nå tappes ut igjen. Og at bading frarådes.

LES OGSÅ: Da bystyrepolitikerne dro på Berg-befaring

Reduserer

– På grunn av varmen er det sikkert mange som ønsker å ta seg et bad i Brekkedammen de nærmeste dagene. Men bading anbefales ikke, på grunn av lavere vannstand i Brekkedammen etter hvert, ifølge Nilsen i Vann- og avløpsetaten.

Nå reduseres vannføringen fra Maridalsvannet, slik at det allerede 31. mai gradvis blir lavere vannstand i Brekkedammen.

Anbefaler ikke bading

– Bading anbefales ikke - vannstanden synker gradvis slik at det kun blir igjen en mindre elv gjennom dammen. Det blir langt ut til vannet på grunn av liten vannmengde, dessuten blir noen områder mudrete og derfor uegnet å oppholde seg, sier Nilsen videre.

Ferdig 10. juli

Arbeidene starter 6. juni og foreløpig ser vi ikke at den store vannmengden har konsekvenser for ferdigstillelsen 10. juli.

LES OGSÅ: Dro til Bolleland for å sjekke bilistenes syn

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse