Nå forsvinner snøen i marka

På veien ned mot Akebakkeskogen smelter snøen. FOTO: Alexander Synstad

Vårvær og plussgrader. Snøen må snart vike.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSENKOLLEN: Snømengdene begynner å tynnes ut. Tirsdag meldte skiforeningen at skiføret flere steder er i ferd med å bli borte.

- Det er i dag skyet vær og temperaturer mellom -3 og +2 grader på morgenen. Løyper som ikke er preparert i dag har skarpt føre tidlig på dagen. Skiføret er helt eller delvis borte i de bynære og lavestliggende områdene, melder Skiforeningen.

Men det er fortsatt mulig å få seg en fin skitur bare man bruker litt mer energi på å komme seg dit.

LES OGSÅ: Lettkledd vær?

- Løyper på skogsbilveier holder seg generelt bra, mens terrengløypene begynner nå å bli litt utfordrende flere steder. På grunn av mildvær kan det være begrenset preparering. Men løyper som ikke er preppet de siste par dagene holder samme stand, bortsett fra at de kan være harde og isete først på dagen, men det blir fort mykere utpå formiddagen, rapporterer Skiforeningen.

Se bildet større

Det er forstatt greie forhold i Grefsenkleiva. Slik så det ut mandag ettermiddag. FOTO: Alexander SynstadLES OGSÅ: Mye skimoro

Det er generelt god istykkelse på vannene. Men det meldes også om overvann enkelte steder. I Østmarka anbefales det lenger ikke å gå over vannene. Det blir stadig flere oshul. Det anbefales følge staket eller oppkjørt løype over vannene.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse