Nå har alle fått skoleplass

Nydalen vgs. er en av Oslos mest populære videregående skoler. Også i skoleåret 2016/17. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Alle søkere med lovfestet opplæringsrett for ungdom har fått tilbud om skoleplass etter andreinntaket til videregående skoler i Oslo, for skoleåret 2016/2017.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.08.2016 kl 13:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Det er klart etter at andre inntaksrunde til de videregående skolene i Oslo er avsluttet.

Totalt er 16.546 søkere er tildelt plass ved de videregående skolene i Oslo, gjennom første og andre inntaksrunde.

Også i år har alle ungdommer med opplæringsrett fått et tilbud om skoleplass før skolestart. Resultatet av andre inntaksrunde ble lagt ut på nettsiden vigo.no torsdag 11. august, skriver Utdanningsetaten i en pressemelding.

Søkerne kan fra 11. august logge seg inn på sidene og se resultatet. Søkere som har oppgitt gyldig mobilnummer eller e-postadresse i søknaden og som har fått et nytt tilbud i andreinntaket, har fått en påminnelse på SMS eller e-post om å logge seg inn for å se resultatet.

Det er tatt inn 504 søkere til påbygging til generell studiekompetanse, herunder alle søkere med lovfestet rett til påbygging.

Ledige plasser vil de to første ukene etter skolestart bli tilbudt søkere som står på venteliste. Dersom det ikke er venteliste til ledige plasser, vil plassene bli annonsert i dagspressen og på Oslo kommunes hjemmeside 3. september, skriver UDE.

LES OGSÅ: Denne skolen er en av de mest ettertraktede i Oslo

Svar etter første inntaksrunde

Av 16.692 inntatte søkere i første inntaksrunde, som var klart tidlig i juli, svarte hele 99,0 prosent på tilbudet om plass via nettsidene. Det er omtrent samme svarprosent som i fjor (98,9 prosent).

I første inntaksrunde var gjennomsnittlig poengsum for ordinære søkere 51,70 ved studiespesialiserende linje på Nydalen videregående skole. Kun Elvebakken, med 53,40 poeng, og Oslo Katedralskole, med 52,60 poeng, lå foran Nydalen.

Når det gjelder laveste poengsum for en søker som fikk plass på skolen, lå den på 49,40 poeng på Nydalen vgs. Bare Elvebakken hadde høyere nedre grense, med 49,60 poeng.

– Vi er superfornøyde og syns vi er superheldige. Vi ønsker alle våre elever velkommen til høsten, sa rektor Linn-Siri Jenssen ved Nydalen videregående skole til Nordre Aker Budstikke i juli.

– Vi skal være den beste skolen for de elevene vi får, det er målet vårt. Vi jobber hardt for god kvalitet og gode tilbud, fortsatte hun.

Også i andre runde var Nydalen en populær skole. Gjennomsnittlig poengsum for ordinære søkere til studiespesialisering i andre inntaksrunde var hele 51,1 poeng.

Se oversikten over gjennomsnittlig inntakspoeng i andre runde her:

Se bildet større

Tabell fra Utdanningsetaten.

NORDRE AKER BUDSRTIKKE ANMELDTE SKOLEREVYENE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse