Nå har hundekjørerne fått sin egen løype

Fra den nye løypa - tatt på søndag. Fra venstre: Kjell Magnus Olsen og Per-Eivind Eriksson. Med hundene Milka og Leah, som testet løypa søndag. FOTO: Ann Elisabeth Ohnstad

Med forhold for både skøyting og slede, meldes det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2018 kl 14:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: Nå har skifolket med hunder - hundekjørere for eksempel - fått sin egen løype.

Tre kilometer

– Hundeløypa i Maridalen er kjørt opp med preppemaskin. Løypa starter på Hønefoten parkeringsplass og går i en tre kilometer lang sløyfe på jordene, skriver Norsk Trekkhundklubb, fra helgen.

Videre at det ikke er satt skispor.

Se bildet større

Løypa som starter ved Hønefoten. FOTO: NORSK TREKKHUNDKLUBB

Ikke spor

– Så her er det gode forhold for skøyting og slede. Det er litt halmstubb og småtterier som stikker opp, så vent med nyskia og vær obs på at hundeløypa krysser skiløypa et par steder. Et par litt krappe svinger utbedres ved neste snøfall. Løypa preppes av Oslo kommune, står det også på klubbens facebookside.

Se bildet større

Lintu i farta i den nye løypa i Maridalen. FOTO: Ann Elisabeth Ohnstad

Bymiljøetaten

Løypekjører Lars Katzenmaier forteller at dette er en trase som krever mer enn litt snø.

– Vi har laget samme løype i Sørkedalen i et par år nå, og den er godt brukt. Løypa i Maridalen går over jordene der kommunen er grunneier. Vi kommer til å følge opp løypa i vinter, blir det mer snø så kjører vi opp på nytt etterhvert. Det er greie forhold i løypa nå, men det lønner seg å bruke grusskia, oppfordrer Katzenmaier i Bymiljøetaten.

Han fortsetter.

– Vi prøvde samme prosjektet for et par år siden, men da kom det for lite snø. Løypa er for alle - også uten hund. Men da må man jo ta høyde for å møte på et hundespann eller to i løypa, sier han, og benytter anledningen til å minne om at parkering eventuelt er ved Hønefoten.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse