- Nå har vi gjort opp etter oss

Slik så det ut på John Colletts plass i forrige uke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det garanterte direktøren i Norges-buss i forrige uke. Samme dag tok vi dette bildet i trikkesløyfa på John Colletts plass.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: Slik så det altså ut i trikkesløyfa ved Ullevål Hageby tirsdag i forrige uke. Det er snart tre måneder siden Nordre Aker Budstikke skrev om de grønne "SL-bussene" som bruker området som hvileplass mellom øktene. Ikke bare lar noen sjåfører bussen stå med motoren i gang, til sjenanse for butikkene på John Colletts plass, men de kjører også i stykker gressplenen.

– De lager dype jordgrøfter rundt plassen, og når det regner blir det store gjørmehull. Det ser helt forferdelig ut, sier naboer i Ullevål hageby til avisen.

Har plantet

Naboene hevder at det har vært folk fra busselskapet og fylt på jord flere ganger i løpet av sommeren.

– Men etter et par passeringer er det like ille igjen. Det hjelper rett og slett ikke, sier en oppgitt nabo.

Kristin Borge og Eivind Steen, som driver Ullevål bokhandel og ga har direkte utsyn til trikkesløyfa, bekrefter dette.

– De har vært her i alle fall tre ganger med jord, men som du ser hjelper det ikke stort, sier Borge.

– Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bare steinlegger kanten som et fysisk skille, undrer Steen, som mener kostnadene med de utallige beplantningsturene snart må ha kostet like mye som det vile gjort å legge en permanent kant.

– Saken er avsluttet

Da Nordre Aker Budstikke i mai konfronterte Willy Johansen, administrerende direktør i Norgesbuss Oslo – selskapet som kjører de aktuelle bussene – med forholdene på plassen, la han seg flat.

– Jeg skal sjekke opp dette med våre sjåfører, og hvis det er våre busser som kjører på plenen skal vi selvfølgelig rydde opp etter oss. Det skulle bare mangle, sa Johansen den gangen.

I dag er tonen en annen.

– Driftsavdelingen vår har vært der og rakt over jord og plantet ny plen. Det kan jeg garantere. Nå kommer jeg ikke til å bruke mer tid på denne saken, sier Johansen i dag.

Han bekrefter at Norgesbuss sine sjåfører har fått beskjed om å svinge unna gresset når de skal stå i trikkesløyfa.

– Våre sjåfører kjører ikke ned plenen lenger, sier Johansen.

I løpet av en halvtimes tid tirsdag ettermiddag observerer Nordre Aker Budstikke seks busser, blant annet merket med rute nummer 345 og 363, som stopper for hvilepause på John Colletts plass. På spørsmål om han kjenner til om sjåførene har blitt pålagt å ta en ekstra vid sving i sløyfa, svarer en av sjåførene at det har ikke hørt noe om.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse