Nå hoppes det i Trollbakkene!

Kolls skileder Hans Olav Hamran fikk ønsket oppfylt - nå er igjen hopptreningen igang i Trollbakkene - her er Hamran fra tidligere sak i Budstikka. Kristin Tufte Haga

Etter flere «brakke» hoppår, er nå treningen igang for fullt i Trollbakkene – rett ovenfor Nordberg Kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 17:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Tidligere har Budstikka skrevet om Koll som ønsket å dra igang hopptreningen i Trollbakkene ved Kolls skianlegg – rett ovenfor Nordberg Kirke.

Ildsjef?

– Tidligere var det aktive hoppere i Koll. Det skulle vi gjerne hatt i dag også. Kanskje finnes en hopp-ildsjel som har lyst til å bli med å dra i gang en ny hoppgruppe i Koll? Vi skal gi full støtte fra klubben. Klubben har til og med hoppski til barna, sa blant annet Koll skileder Hans Olav Hamran til Budstikka i fjor høst.

Les hele saken HER!

Og nå er treningen i gang.

Landslagets assistenttrener

– Koll har vært så heldig å få Snorre Sagen som trener. Snorre er tidligere utøver på nasjonalt nivå og er nå assistenttrener for det norske kvinnelandslaget i hopp. Alle interesserte mellom 10-13 år er hjertelig velkommen på treningene.

Treningene blir mandager og onsdager kl 18.30-20.30, kan man blant annet lese på idrettslagets hjemmeside.

Verdens første Jentehopprenn

Hamran fortalte også til Budstikka i høst at Idrettslaget Koll opprinnelig het Troll, og i dag er Trollbakkene de eneste i Kolls lag som har bevart navnet. Det var stor aktivitet i bakkene på 1960 - 1990-tallet - blant annet i 1963 deltok 170 gutter i «Trollrennet».

– Og i midten av 70 årene arrangerte Koll verdens første rene jentehopprenn, som også ble vist på TV. 30-40 jenter deltok i det historiske rennet, fortalte også Hamran i høst.

Trollbakkene er på K10, K15 og K23 (red. anm.: Kritisk punkt er der unnarennet begynner å slake ut).

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse