ANNONSE
Annonse

Nå kan alle få vaksinen

vaksine, svineinfluensa, nydalen, sprøyte, helsestasjon

Har du ennå ikke fått vaksinen? Til uken starter vaksinering av resten av befolkningen på helsestasjonen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2009 kl 10:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Fra neste uke starter Bydel Nordre Aker vaksinering mot svineinfluensa (H1N1) for resten av befolkningen. Tirsdag og onsdag i kommende uke og uken etter prioriteres følgende (ingen timebestilling):

Uke 50:

8. desember:

kl. 16-1830: Alle opp til 40 år

9. desember:

kl. 16-1830: Alle opp til 50 år

Uke 51:

15. desember:

kl. 16-1830: Alle opp til 65 år

16. desember:

kl. 16-1830: Alle

Helsestasjonen ligger i Nydalsveien 21.

Fortsetter neste år

- Vi regner med stor oppslutning til uka, når vi starter med den voksne befolkningen, sier Marit Mykland, vaksineansvarlig i bydelen, til Nordre Aker Budstikke.

Tilbudet er avhengig av vaksinebeholdning. Bydelen er lovet en levering på 6500 nye doser i neste uke.

- Vi vil fortsette med vaksinasjon på helsestasjonen også i januar/ februar. Nærmere informasjon vil bli gitt i løpet av neste uke. Alle har også mulighet til å få vaksinen hos sin fastlege, sier Marit Mykland, vaksineansvarlig i bydelen.

LES OPPDATERT INFORMASJON PÅ BYDELENS NETTSIDER!

Ta med skjema

Ved vaksinering på helsestasjonen må personnummer (11 siffer) på alle personer som skal vaksineres, registreres. Hvis mulig må ferdigutfylt vaksinasjonsskjema medbringes.

Vaksinasjonsskjemaet kan lastes ned HER.

På helsestasjonen er vaksinen gratis for barn t.o.m. skolealder. For voksne koster den 100 kroner.

Suksess på skolene

I uke 48 startet vaksineringen på skolene i bydelen.

- Vi er nå ferdige med alle barne- og ungdomsskolene. Oppslutningen har vært meget god (ca. 80%). Vaksinasjonen har forløpt på en helt utmerket måte. De videregående skolene blir ferdige i løpet av neste uke, sier Mykland.

- Ta vaksinen

Vaksinen mot svineinfluensaen beskytter mye raskere enn tidligere antatt, viser en undersøkelse fra Influensasenteret i Bergen, gjengitt av NRK. Produsenten har oppgitt at det tar to til tre uker før vaksinen har god effekt. Undersøkelsen fra Influeansasenteret viser at det i 97 prosent av tilfellene kun tar én uke før antistoffer dannes.

- De fleste av de 25 som har dødd av svineinfluensa var unge og ville overlevd om de hadde rukket å få vaksinen, sier assisterende direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog til NRK.

Marit Mykland i Nordre Aker oppfordrer befolkningen i bydelen til å ta vaksinen, selv om antall smittede er noe redusert den siste tiden.

- Helsemyndighetene oppfordrer alle til å la seg vaksinere. Viruset er kommet for å bli, og det er muligheter for flere topper av influensaen utover vinteren/ våren. Jo større vaksinasjonsdekningen i befolkningen er, jo færre vil bli syke, sier Mykland til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse