ANNONSE
Annonse

- Nå kan de komme til oss!

Skar-naboene Ragnhild Storaker (t.v.) og Solveig Sølyst sammen med Oslo og omegn friluftsråds Oddvar Rolfstad. Foto: Karl A. Kjelstrup

Svømmebasseng, skole, klatrevegg, markastue. I Maridalen er forslagene til Skar-bruk mange, og håpet om at Skar kan bli et kultursentrum også for folk utenfor dalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2009 kl 08:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN: - Barnehage på Skar kan bli bra, men jeg er forundret over det urealistiske forholdet til antall inn- og utkjøringer. Ungene skal jo hjem igjen også. Infrastrukturen må på plass. Det er trafikken jeg er mest skeptisk til i dette forslaget, sier Solveig Sølyst, en av de nærmeste naboene til Skar.

Ragnhild Storaker, også nær Skar-nabo, er positiv til å få utdanning inn i den gamle leiren.

- Hva med å flytte skolen til Skar, og lage barnehage i den nåværende skolen? sier hun.

- Men det må også bli mer tilbud etter arbeidstid, sier Storaker og ramser opp klatring, svømmeanlegg og biljardhall.

- Vi må alltid ut av dalen for å delta i aktiviteter, også for ungene, om ettermiddagen. Kan ikke Skar bli et kultursentrum, slik at de kan komme fra for eksempel Korsvoll og ut hit? spør Storaker, som også jobber ved Maridalen skole.

Storaker og Sølyst ser også for seg eldresenter og boliger i leiren. - Fortrinnsvis boliger for barnefamilier, slik at grunnlaget for skolen opprettholdes, sier Sølyst.

Oddvar Rolfstad fra Oslo og omegn friluftsråd er derimot skeptisk til en permanent barnehage fem dager i uken.

- Vi mener det bør være mulig å få til et møtested for friluftslivet, noe liknende Kikut, i kombinasjon med museum, sier Rolfstad. - Først og fremst lokalbefolkningens behov bør stå i sentrum.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse