Nå kan du bli årets «Markamester»

Nytt unikt rennkonsept arrangers for første gang neste år

ENGASJERTE: Arrangørene Nina Grønvold (Sørkedalen IF), Svein Monsen (Sørkedalen IF), Rolf Nyhus (Nordstrand IF), Espen Jonhaugen(Kjelsås) og Svein Olav Bø (Kjelsås) er klare. Foto: Andreas Lindbæk

Klubbene Sørkedalen, Nordstrand, Rustad og Kjelsås går neste år sammen for å kåre årets «Markamester».

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SØRKEDALEN: De fire klubbene skal sammen arrangere tre skirenn i 2013, og vinneren totalt blir årets «Markamester.

Først ut er Sørkedalsrennet 5. januar, lørdag 2. februar er det Østmarksrunden, mens det hele avsluttes med Lillomarka rundt lørdag 2. mars.

Eneste i Østmarka

- Vi er en trio, og man kan ikke bli Markamester uten å delta i alle rennene. Vi har sett en ekstra blest rundt slike arrangement og det er klart flere som er med på den type turrenn, sier Rolf Nyhus i Nordstrand IF.

Lørdag 2. februar arrangerer Rustad og Nordstrand «Østmarksrunden». De to klubbene samarbeider godt, der Nordstrand har ansvaret for løypa, mens Rustad tar seg av tidtakningen og det praktiske rundt løpet.

- Det blir både 15 - og 30 kilometer. Deltakerne kan selv velge om de vil gå en eller to runder i hjertet av Østmarka, sier Rolf Nyhus.

- Vi arrangerer det eneste turrennet i Østmarka og vi har arrangert dette rennet i 43 år med minimale avslysninger (sju ganger). Setter vi det på terminlista, så skal det gjennomføres, sier Nyhus, som har vært med fra starten.

Han er veldig stolt over det flotte anlegget de har fått på Skullerudstua, og han oppfordrer publikum den dagen til å ta hensyn til deltakerne.

- Det er løp tre timer én gang i året. Da kan publikum ta hensyn. De kan heller gå på ski etter løpet i flotte oppgåtte løyper.

Godt for helsen

Rolf Nyhus sier at alle som gjennomfører får premie, og de har kåringer i hver eneste klasse.

Nå håper arrangørene på at det blir snø til neste år.

- Skisesongen er kort. Den starter i januar og varer til mars. For folkehelsen er det viktig at det kommer snø, sier Nyhus.

Løp gjenoppstår

Det kommer også mye annet positivt ut av at de fire klubbene går sammen for å arrangere denne konkurransen.

Lillomarka rundt, som ikke har vært arrangert siden 1988, blir avslutningsrennet neste år.

- Lillomarka rundt har vært arrangert siden tidlig på 60-tallet. Men i 1988 prøvde vi for siste gang. Nå skal vi endelig arrangere rennet, som var det det store rennet i glansperioden med over 1.600 deltakere, sier Svein Olav Bø i Kjelsås Idrettslag langrenn.

Kjelsås Idrettslag feirer i 2013 100 år, og langrennsgruppen har ved hjelp av et samarbeid med Nordstrand, Rustad, Sørkedalen og Oslo kommune børstet støv av det populære rennet som gikk av stabelen for siste gang på slutten av 80-tallet.

- Vi snakket med kommunene, og Bymiljøetaten har sagt at det er null problem å kjøre løypene i Lillomarka. De har gjort en kjempejobb, sier Bø.

Sørkedalen først ut

Lørdag 5.februar går årets første renn av stabelen, og det er Sørkedalen som er arrangør.

- Det er 34.året vi arrangerer dette løpet. Selv om vi har hatt noen dårlige vintere de ti siste årene, har vi aldri avslyst, sier rennleder Svein Monsen.

Han og resten av arrangørene håper at dette kan bli en tradisjon hvert eneste år.

- Vi håper at dette blir en attraktiv tittel å få, sier Monsen.

Så da er det bare å legge seg i hardtrening til de tre rennene. 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse