ANNONSE
Annonse

Nå kan du bli med Teodor (23) til toppen av Mount Everest!

EKSPEDISJONSKLARE: Teodor Glomnes Johansen (t.v.) og Jostein Hult reiste palmesøndag til Katmandu. 1. april starter turen mot toppen av Mount Everest. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Teodor Glomnes Johansens (23) ekspedisjon mot toppen av Mount Everest er i gang. Du kan bli med til verdens høyeste fjell på nab.no!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2015 kl 15:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Palmesøndag satte nemlig Teodor Glomnes Johansen (23) fra Ullevål seg på flyet til Katmandu. Ekspedisjonen, som etter planen skal ende på toppen av Mount Everest 10. mai, er i gang.

Her kan du lese Nordre Aker Budstikkes intervju med Teodor fra januar.

Ukentlige ekspedisjonsrapporter på nab.no

Da han var 19 år ble Johansen verdens yngste til å krysse Sydpolen. Med bestigningen av Mount Everest vil han bli tidenes yngste nordmann på verdens høyeste fjell.

Nordre Aker Budstikke skal følge 23-åringens ferd mot toppen denne våren. Hver uke vil vi bringe helt ferske ekspedisjonsrapporter fra Teodor, levert direkte fra Himalaya. Og gjennom et interaktivt kart kan du følge ekspedisjonens bevegelser dag for dag.

– Nå er ekspedisjonen i gang, sier Teodor, i det han er klar for å legge kursen mot Gardermoen søndag ettermiddag.

LES OGSÅ: Espen overrasket kjæresten med spektakulært frieri

Havnet midt i dødsulykke

– Samtidig er det ganske følelsesladet med tanke på det som skjedde i fjor. Men jeg føler meg enda mer klar, og er godt forberedt, sier han.

Dette er nemlig Teodors andre forsøk på å bestige Mount Everest.

Under eksepedisjonen i fjor havnet han midt i tidenes verste dødsulykke på fjellet. 15 sherpaer omkom i et ras 18. april 2014. Da måtte Teodor avbryte sin egen tur. Men samtidig startet forberedelsene til årets forsøk. Og nå er dagen her.

HAR BESTEGET HØYE FJELL FØR: - 2000 meter ned på hver side gjorde dette til en spesiell og luftig opplevelse, sier Teodor Glomnes Johansen om å bestige Mount Manaslu. Her er han på rundt 7400 meter. Foto: PRIVAT

– At det bare var sherpaer som omkom var kun tilfeldigheter. Når man er på fjellet er vi alle et team, det var lagkompiser som omkom. Det føltes selvfølgelig veldig trist, har Teodor tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Har med kameraten på fjellet

Teodor reiser til Katmandu i Nepal sammen med kameraten Jostein Hult (24). Han skal være med til midten av april, når de når Everest basecamp på litt over 6000 meters høyde.

– Jeg ser på dette som en gavepakke. Det blir en test på om jeg tåler høyden, sier Jostein, som innrømmer at han har sommerfugler i magen.

– Men jeg bare gleder meg!

LES OGSÅ: Hjemme i påsken? Her er vår guide til ting du kan finne på!

I ekspedisjonsmodus

For Teodor, som har trent målrettet mot Everest det siste året, blant annet med å løpe daglige morgenøkter i Wyllerløypa og har spist seg opp flere kilo, er allerede i «ekspedisjonsmodus».

– Jeg har nok sakte men sikkert gått inn i min egen verden, blitt fjern og mistet konsentrasjonevnen de siste ukene, sier han og ser på kjæresten Celine Wiik, som skal følge det hele hjemmefra.

– Det er jo skummelt å sende ham avgårde, men det skal gå bra. Det har vært et år med forberedelser, så det er godt å endelig komme i gang, sier hun.

Før han kan stå på toppen av Mount Everest, skal Teodor bestige en rekke lavere topper på vei opp til målet, for å sakte tilpasse seg høyden.

Første rapport fra ekspedisjonen kan du lese på nab.no allerede 1. april!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse