Nå kan du spare mye taxi-penger natterstid

Søndag 2. april får en rekke busslinjer i Oslo nye og flere avganger. Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, Sirin Hellvin Stav (MDG), leder for Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene, og Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter titter ut av 54-bussen, ved besøk i Bydel Sagene tirsdag. FOTO: MINA HAUGLI

Enda flere gla'nyheter fra Ruter, hyppigere avganger og ikke minst nattbuss.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2017 kl 08:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Fra og med søndag 2. april blir det senere og flere avganger på T-banen, trikken og flere busslinjer i Oslo.

I forrige uke fortalte Nordre Aker Budstikke om gla'nyheten om at nå skal alle trikkene gå helt opp til Kjelsås - les hele saken her.

24-timerstilbud

Men det er flere hyggelige Ruter-nyheter. Kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen, utdyper.

– I tillegg til forlengelse av trikkens linje 11, kommer en ny nattbussrute - N11 - som følger trikkens trasé fra Majorstuen, via Grünerløkka til Kjelsås. Sammen med linje N12, blir det fra begynnelsen av april 15-minuttersfrekvens på strekningen Jernbanetorget – Grünerløkka – Torshov – Storo – Kjelsås natt til lørdag og natt til søndag.

Området vil med dette nærmest få et 24-timerstilbud fra fredag morgen til søndag kveld.

Mer miljøvennlig

Men det er mer:

– Parallelt med denne ekstra-satsingen er det oppstart på nye anbud for Indre by - Unibuss - og linje 25 - Nobina. Dette betyr 104 nye busser med mer miljøvennlige motorer i drift som kjører med bærekraftig biodrivstoff på tanken. Disse bussene har også USB-ladepunkter montert ved hver seterad slik at du kan lade underveis på reisen, legger Dahl Johansen til.

REISER DU OGSÅ GJENNOM BYDEL SAGENE? HER KAN DU LESE OM RUTEENDRINGENE DER

En av de største tilbudsforbedringen på buss skjer på linjene som nå får leddbuss, linje 28 og 34, samt på fellesstrekningen til 34/54 mellom Jernbanetorget og Sagene.

Linje 34 og 54 samkjøres også bedre, med jevnere avganger på denne strekningen. Det blir også bedre kapasitet på linje 20 og 37 som får timinuttersfrekvens hele kvelden.

Hvert femte minutt

Dahl Johansen har flere gla'nyheter.

– Linje 25 mellom Kjelsås og Majorstuen skal gå så ofte som hvert femte minutt i rushtiden. Mellom Lørenskog stasjon og Kjelsås vil det være avgang hvert tiende minutt i rushtiden. Linje 25 erstatter linje 22, som legges ned. Disse linjene har hatt tilnærmet samme trasé helt fra Majorstuen til Bjerke, som er den strekningen med flest passasjerer, forteller kommunikasjonsrådgiveren.

Videre får også T-banen utvidet driftstid. Fra 2. april starter den å kjøre ca. ½ time tidligere på morgenen og avslutte ½ time senere på kvelden på alle linjer. Alle linjer som mater til T-banen vil også få forlenget driftstid slik at de korresponderer med T-banen.

– Sjekk reiseplanleggeren

– Tilbudsøkningen er gjort mulig gjennom økte billettinntekter og økte bevilgninger fra våre eiere, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. Totalt bruker Ruter 150 «friske» millioner kroner på tilbudsøkningen. For Oslo økes kollektivsatsingen med 79,5 millioner kroner i år, opplyser Dahl Johansen.

Som har en oppfordring til slutt.

– Ruteendringen 2. april er omfattende og gir mange nye muligheter, spesielt senere på kvelden og tidligere på morgenen. Sjekk reiseplanleggeren vår for å se om din linje er endret eller om du har fått nye reisemuligheter.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse