Nå kan månedskort kjøpes med mobil

Ruter utvider tilbudet etter suksess med mobilapp.

FOTO: ARKIVFOTO

Nyhet gjør det enklere å kjøpe elektroniske billetter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2013 kl 16:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: Illustrasjonsfoto: Tone Henriksen

OSLO: Etter å ha solgt over en million enkeltbilletter med mobilappen RuterBillett, velger kollektivtransportselskapet Ruter også billetter for lengre perioder på appen.

Den første versjonen, som ble lansert i desember, kunne kun tilby kjøp av enkeltbilletter. Nå blir det også mulig å kjøpe 24-timersbillett, samt 7- og 30 dagers billetter med mobiltelefoner.

Administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter sier selskapet er glade for kunne gi kundene flere billettprodukter gjennom mobilappen. Han mener de mange solgte enkeltbillettene siden lanseringen før jul viser at satsingen er en suksess.

- Kundevennlig

- Utviklingen av mobilbilletten har skjedd i nært samarbeid med våre kunder. Et slikt tett og godt samarbeid med kundene er helt avgjørende for at vi skal kunne utvkle de smarteste og mest kundevennlige løsningene, sier Jenssen.

224.000 kunder har lastet ned Ruter Billett-versjonen som kun selger enkeltbilletter.

LES OGSÅ: Svindlet Ruter for over en halv million

Kunder som allerede har denne appen kan oppdatere denne for å få muligheten til å kjøpe periodebilletter også. Nye brukere må laste ned mobilappen fra App Store, Google Play eller Windows Phone Store. RuterBillett finnes også i en engelsk utgave.

Passer for sjeldne reiser

Billettene betales med kredittkort via betalingsløsingen Pay Ex. Kjøpene kan gjøres anonymt, og en kan selv velge om en vil lagre kredittkortnummeret på telefonen eller ikke. Dette viser seg å passe spesielt godt for kunder som reiser mer sjeldent, hevder Ruter.

Foreløpig er det mulig for smarttelefoner med operativsystemene Android og iOS å velge tidspunkt for aktivering og kjøp framover i tid. WinPhone skal etter planen tilby det samme i løpet av sommeren, melder Ruter. 

Alle Ruters holdeplasser, samt alle togstasjonene til NSB finnes i mobilappen. Følgelig kan Ruter Billett også brukes for resiende med NSB på togreiser innenfor Oslo og Akershus.

LES OGSÅ:

Her er prisen på Lørenbanen

Busser må snu i villaveiene

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse