ANNONSE
Annonse

- Nå kan mange barn få en fin bursdagsfeiring

Brukte, oppussede møbler til storsenterets egen feiring, ble til mange tusen kroner for barn som selv ikke har råd til å feire egen bursdag.

Brukte, oppussede møbler til storsenterets egen feiring, ble til mange tusen kroner for barn og familier som selv ikke har råd til å feire egen bursdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2014 kl 15:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORO/OSLO: Til og med sola titter frem da Storo Storsenters  leder, Unni Merethe Aasgaard, deler ut sjekk på flere tusen kroner til Wenche Andersen, styremedlem i Fattighuset.

- Dette er veldig hyggelig, og vi er så takknemlige. Pengene er øremerket barnebursdager. Nå var akkurat den «posten» tom, så da var det godt å få inn penger.  Vi har liggende noen søknader, i påvente av at det kanskje kom noen penger inn etterhvert, sier en veldig glad Wenche Andersen.

150 søknader

Hun forteller at det årlig kommer inn rundt 150 søknader til feiring av barnebursdager, fra familier som selv ikke har midler til å lage noe særlig rundt barnas bursdager.

- Hvert barn får 600 kroner til å gjøre noe hyggelig for. Denne sjekken betyr nesten 20 glade bursdagsbarn fremover. For de med lite, så betyr 600 kroner å bruke på bursdagshygge veldig mye, sier Andersen.

Det var under planleggingen av senterets 30-årsjubileum, at ideen om brukte møbler kom opp.  «Storstua» i tredjeetasje, og hvor underholdning og annet skulle skje i forbindelse med jubileumet, trengte sitteplasser.

Ingen prutet

- Vi tenkte brukt, og kjøpte inn ti bord og 40 - 50 stoler via finn.no. Møblene ble malt og shinet opp. Etter endt bruk, ble de solgt igjen på finn. Vi opplyste der at pengene ville gå rett til Fattighuset. Stort sett alt ble solgt, og ikke en eneste prutet på møblene, forteller Elisabeth Vik i Egge reklamebyrå, på oppdrag av Storo Storsenter.

Frister til gjentagelse

Aasgaard har blitt inspirert til flere lignende prosjekter.

- Så hyggelig å kunne gi penger til de som har lite fra før. Nå ser vi jo at sånne prosjekter funker, og det frister virkelig til gjentagelse, sier en  fornøyd Aasgaard, og deler ut mer enn 11.000 kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse