ANNONSE
Annonse

- Nå kan vi bruke hoftene

UT PÅ TUR: Denne skifrelste gjengen kan snart alt som er verdt å vite om teknikk på ski..

Nei, vi snakker ikke om salsatimer, men en gjeng entusiastiske lærere på Kjelsås skole som har blitt innført i skiteknikk på høyt nivå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2012 kl 14:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS SKOLE: - Det var veldig bra å få med seg dette kurset, sier assisterende rektor Anne Skovly. Hun dro sammen med åtte andre skientusiaster ut på tur, med instruktør fra Kjelsås langrennsgruppe mandag 6. februar. Ifølge gjengen var instruktøren veldig flink, og han lærte dem et og annet triks.

- Nå kan vi bruke hoftene, sier Anne som selv er ganske så dugelig på ski.

Det er likevel ingenting i veien for å lære mer, mener denne gjengen.

Skigale

Nå må lærerne huske å vedlikeholde teknikken, som i stor grad går ut på å bruke hoftene riktig, og å skli mest mulig på skiene. Siden kurset i regi av Kjelsås langrennsgruppe ble såpass populært er det ikke i veien for at de spreke lærerne gjerne tar seg flere slike skitekniske kurs etterhvert, hvis de får lov da.

- De fleste lærerne her på Kjelsås bruker jo ofte skiturer som en del av undervisningen, også utenom gymtimene, sier Anne.

Mestere

Skigjengen fikk gode råd på turen fra Langsetløkka, noe som er viktig for at skolen lever opp til sitt «skimester- rykte».

I fjor kom Kjelsås skole på andre plass i konkurransen mellom landets skoler - "NSF Barnas skiklubb - distansekort på nett". Og Kjelsås langrenn ble i fjor nummer en for 4. år på rad i tilsvarende konkurranse mellom landets langrennsklubber. Høytidelig overrekkelse på skolen med Skipresident Seeberg og Kjelsås landslagsløper Eirik Brandsdal ble resultatet.

- Dette ga oss mye, sier lærerne som gjerne lærer flere teknikker om hoftebruk og skiskli.

I tillegg til skiteknikk lærte gjengen at det er viktig med oppvarming, og hva er vel ikke Stiv heks og sisten på ski?

Ja, det var morsomt, sier Anne.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse