ANNONSE
Annonse

Nå kommer den store bulkedagen

SLAPP AV. – Lave skuldre og gode dekk får deg sannsynligvis uskadd gjennom den store bulkedagen, sier Torleiv Dalen Haukenes i Dekkmann. Foto: DEKKMANN

Dagen før lille julaften i fjor ble det meldt inn 187 bilskader i Oslo. – Vær oppmerksom og ikke la førjulsstresset gjøre deg til en dårlig sjåfør, anbefaler bransjeekspert Torleiv Dalen Haukenes i Dekkmann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2015 kl 11:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: 22. desember er bil-Norges uoffisielle bulkedag, ifølge statistikk fra FNO. Høye skuldre, mye trafikk og krevende kjøreforhold får skylden.

– Ikke bli en del av denne statistikken i år. Julen gjør et kraftig nok innhogg i privatøkonomien din uten at du i tillegg må betale en dyr verkstedregning, sier Torleiv Dalen Haukenes, produktsjef i Dekkmann.

På nasjonalt nivå involverte om lag 20 prosent av de innmeldte skadene den 22. desember 2014 bare ett kjøretøy. 17 prosent ble påkjørt bakfra og 14 prosent av ulykkene involverte en parkert bil. 12 prosent av ulykkene skjedde i et kryss.

LES OGSÅ: Slik selger Birgitte (28) sin gamle bil: – Jeg har kjørt av veien med den, krasjet med den og fått den tauet mer enn én gang

Glatte desemberveier

Haukenes råder folk til å stresse ned før de setter seg bak rattet i førjulsrushet, uansett hvor mye det haster med å handle de siste julegavene. I tillegg er det viktig å ta hensyn til føret, som gjerne er krevende og uforutsigbart i slutten av desember.

– Sørg for at ruter og speil er rene og duggfrie, ikke fyll opp bilen slik at sikten din blir blokkert, husk at en fullastet bil oppfører seg annerledes på veien, ikke bruk mobiltelefonen i trafikken, ikke stol blindt på en ryggesensor som kan være dekket av is og salt. Og fremfor alt: Ikke stol på at andre bilister følger disse rådene, ramser Haukenes opp.

NOMINER NÅ: Vi skal kåre Årets navn 2015 i Nordre Aker og trenger din hjelp!

Sjekk dekkene før jul

Han anbefaler alle å sjekke mønsterdybden i dekkene før de legger ut i juletrafikken, særlig dersom man skal ut på langtur. Minimumskravet er 3 mm, men Haukenes anbefaler minst 4 mm mønsterdybde. En gratis sikkerhetssjekk av dekkene får du utført hos de aller fleste gummiverksteder. Havner du i ulykke med blankslitte dekk risikerer du å få avkortet forsikringsutbetaling.

– Når vi vet hvor mange trafikkulykker som skjer der dårlige dekk er medvirkende årsak, håper vi at det blir et nyttårsforsett hos så mange som mulig å kjøre på gode, riktige dekk hele året. Kanskje nye vinterdekk kan være en passende julegave til mannen som ellers har alt, sier Haukenes

(Pressenytt)

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse