ANNONSE
Annonse

Nå kommer disse til Blindern, og du kan få råbillig abonnement

BI var første lærested ut i Nordre Aker til å få bysykler. Denne uken åpner stativ på Blindern – «sånn helt offisielt». Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Åpner nytt bysykkelstativ ved Fysikkbygget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN: Bysykkelordningen ble i år lansert med helt nye sykler, og gjennom 2016-sesongen har stadig nye stativer poppet frem.

200 nye stativer i 2016 var planen, halvparten av dem ut mot Ring 3. Til sammen vil det ved ferdigstillelse være over 300 stativer, med 3000 sykler i omløp.

Brukerne kunne selv melde inn ønsker, og det er mange av disse som nå realiseres.

Nydalen, Ullevål og Blindern

I Nordre Aker har vi i år fått stativer både ved BI i Nydalen, og utenfor Storo Storsenter.

Og stativer er planlagt i nærheten av Nydalen togstasjon, ved John Colletts plass og Georg Morgenstiernes hus på universitetet på Blindern.

LES OGSÅ: – Barn og unge stjeler og vandaliserer bysykler

Studentabonnement til 99

7. september markeres åpningen av nytt bysykkelstativ ved Fysikkbygningen, «sånn helt offisielt» skriver Oslo Bysykkel på facebook. Ifølge bysykkelordningens nettsider er stativet allerede aktivt, med plass til 45 sykler.

Her er syklene plassert. Se hele kartet hos Oslo Bysykkel.

Videre skriver de:

«Vi kommer til å være til stede ved stativet utenfor Fysikkbygget fra kl 09.00. Den offisielle åpningen med rektor er kl 10.00 og vi blir der til lønsj, sånn ca kl 12.00. Sving innom hvis du har spørsmål, vil teste en sykkel eller bare si hei.

PS! Viser du frem studentbevis kan du også kjøpe abonnement til bare 99 spenn (koster vanligvis 299,-).»

Bysykkelsesongen varer fra april til november.

LES OGSÅ: Byråden rullet ut de første bysyklene

Misnøye

I sommer har det vært mye skriverier om bysykkelbrukere som til stadighet kommer til tomme stativer. Det sykles blant annet mer nedover mot sentrum enn ut- og «oppover». Selskapet bak har svart med å flytte sykler tilbake til de tomme stativene.

– Ferdig utbygget skal anlegget opp i 6000 låser og 3000 sykler. Vi er med andre ord én tredjedel på vei i utvidelsen. Vi holder hele tiden nøye øye med tallene og besluttet for eksempel å ikke ta inn korttidsabonnement i år, slik at brukermassen ikke blir for høy før anlegget er mer utvidet, sa Johan Høgåsen-Hallesby i Oslo Bysykkel til DinSide i juni.

Kommunalt-kommersielt samarbeid

Bysykkelordningen i Oslo er et samarbeid mellom Oslo kommune og Clear Channel Norway AS, der kommunen stiller offentlig reklameplass til rådighet og får et bysykkeltilbud tilbake. Urban Infrastructure Partner er operatøren som eier og driver bysyklene i Oslo.

Over 30.000 mennesker i Oslo bruker bysyklene. I løpet av en dag er syklene ute på cirka 10.000 turer, ifølge Oslo Bysykkel.

LES OGSÅ: Med denne tjenesten kan du enkelt finne ut om noen planlegger å bygge ut i nabolaget ditt

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse