Samsung I7500:

Nå kommer mobilene med åpen kildekode

Nå kommer mobilene med åpen kildekode

Samsung I7500

Samsung I7500 er stappet med Google-tjenester.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.04.2009 kl 12:25

AMOBIL.NO: Samsung har sluppet sin aller første Android-telefon. Barnet har fått navnet I7500, og er ifølge selskapet selv en fullblods multimediatelefon.

Betegnelsen Android-telefon tilsier at telefonen bruker Googles operativsystem Android. Dette operativsystemet er basert på åpen kildekode, slik at hvem som helst kan utvikle det videre.

Utviklere har også mulighet til å lage ekstraprogrammer, som kan kjøpes i operativsystemets egen butikk, Android Market.

Les også: Vi har testet Android-mobilen til HTC

Med Google til randen

I7500 er stappet med Googles egne tjenester, og vi nevner i fleng: Google Maps, Gmail, Google kalender, Google Talk, Google Latitude og naturligvis Googles egen søkemotor. Google Maps fungerer sammen med programmer som My Location og Street View, slik at det skulle ikke være noe problem å finne frem her i verden.

Du får også noen andre programmer forhåndsinstallert på mobilen, som for eksempel Wikitude. Dette er et program som lar deg lese om forskjellige reisemål, med info hentet fra nettleksikonet Wikipedia.

Skjermen er 3,2 tommer stor og trykkfølsom, og har en oppløsning på 320 x 480 piksler. Skjermen er dermed like stor som skjermen til for eksempel HTCs Touch Diamond 2, men har lavere oppløsning.

Sjekk vår sniktitt på HTC Touch Diamond 2

Les hele saken på Amobil.no

Annonse
Annonse
Se bildet større

ÅPEN: Samsung I7500 bruker Googles operativsystem Android. Dette operativsystemet er basert på åpen kildekode, slik at hvem som helst kan utvikle det videre.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!