Nå kommer vaksinen til skolene

vaksine, svineinfluensa, nydalen, sprøyte, helsestasjon

Denne uken starter skolevaksineringen. Først ut er elevene på Kjelsås og Ullevål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.11.2009 kl 14:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Torsdag denne uken starter vaksineringen mot svineinfluensa av skoleelever i Nordre Aker. Først ut er elvene på Kjelsås og Ullevål, opplyser Barbro Foss, leder av helsestasjonen og skolehelsetjenesten i bydelen.

For å få gjennomført vaksineringen vil elevene bli vaksinert på skolen i skoletiden, og alle elevene på hver skole vil bli vaksinert før man flytter seg til neste skole.

På fredag følger elevene på Tåsen og Maridalen skoler. Vaksineringsprogrammet på skolene fortsetter i uke 49, men bydelen kan ennå ikke gå ut med hvilke skoler som blir prioritert hvilke dager. Når bydelens barneskoler er vaksinert følger ungdomsskolene. Til slutt står de videregående skolene for tur.

Disse vaksineres på helsestasjonen

I forrige uke startet vaksineringen av personer utenfor risikogruppene. Også denne uken er det bare barn under skolepliktig alder (og over 6 mnd.), husstandsmedlemmer til gravide og husstandsmedlemmer til barn under 6 måneder som er prioritert på helsestasjonen i Nydalen. De kan få vaksinen tirsdag 24. kl. 10

—16 og onsdag 25. november kl. 10-18.30.

Hvem som blir prioritert fra neste uke vil bli avgjort når helsemyndighetene har oversikt over hvor langt vaksineringen av de nevne gruppene har kommet ved utgangen av denne uken.

Nordre Aker har vaksinert de aller fleste i risikogruppene, men de som eventuelt ennå ikke har tatt vaksinen, og som tilhører en av risikogruppene, må nå kontakte fastlegen sin for å få vaksinen.

Kommer mer denne uken

Nordre Aker har så langt mottatt 9750 vaksinedoser. Siden barn får halv dose, er det reelle tallet på vaksinerte personer noe høyere.

— Vi har blitt lovet 3500 nye doser denne uken, sier helsestasjonssjef Foss.

Bydelen er avhengig av at denne leveransen kommer for å kunne vaksinere på skolene.

Fortsatt pågang

Det er fortsatt et jevnt trykk på helsestasjonen de dagene den holder åpent for vaksinering, men man har unngått lange køer, opplyser Foss.

På helsestasjonen har de ikke registrert at mediefokuset rundt aksjonsgruppen mot vaksinering av svineinfluensa har gitt noe særlig utslag lokalt.

— Men det er litt stillere på telefon til helsestasjonen nå enn det var for noen uker siden. Det har kanskje med at de som hadde flest spørsmål nå er vaksinert. Men telefonen står ikke mye stille her likevel, så de som ringer oss kan nok oppleve at de ikke alltid kommer gjennom på første forsøk, sier Foss.

Åpne dager på helsestasjonen (ikke timebestilling) for de gruppene som til en hver tid er prioriterte kl. 16-18.30 følgende dager: tirsdag 1.12, onsdag 2.12, tirsdag 8.12, onsdag 9.12, tirsdag 15.12 og onsdag 16.12.

Se Bydel Nordre Akers nettsider for oppdatert informasjon om vaksineringen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse