Nå lar kommunen folk flytte inn her

Kommandantboligen i Skar leir er pusset opp for 3,5 millioner kroner. Også verkstedhallen i bakgrunnen er rehabilitert. FOTO: EIENDOMS- OG BYFORNYELSESETATEN

Og håper på mer aktivitet innerst i Maridalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.10.2016 kl 10:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: Nylig la Eiendoms- og byfornyelsesetaten ut annonse på finn.no, om utleie av den tidligere kommandantboligen i Skar Leir, innerst i Maridalen. Der den nedlagte militærleiren holder til.

– Vi har fått etablert en lokal løsning for vann- og avløp for eneboligen som nå er klargjort for utleie. Eiendoms- og byfornyelsesetaten har oppgradert Kommandantboligen i Skar leir; boligen er modernisert, forteller Lena Nesset, kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY).

LES OGSÅ: Vi skal kåre Årets Medmenneske - noen som bør nomineres?

Mer aktivitet

Hun fortsetter.

– Når nå Kommandantboligen kan tas i bruk som bolig vil det føre til litt mer aktivitet i leiren. Stovner videregående skole har en avtale om å benytte to av bygningene i leiren til skoleformål.

Også næring

Nesset legger til.

– I tillegg har EBY jobbet med planer for å ta mer av leiren i bruk, delvis til beboelse og delvis til næring, og innenfor gitte utslippsrestriksjoner. Etatens innspill er sendt over for videre politisk behandling, forteller Nesset videre.

Oppgradert og modernisert

Fra annonsen på finn.no står det blant annet følgende.

– Nyoppusset enebolig til leie med flott beliggenhet innerst i Maridalen, nord for Maridalsvannet. Boligen som kalles «Kommandantboligen» utgjør en del av gamle Skar leir som er eid av Oslo kommune.

Månedsleien er rett oppunder 15.000 per måned.

Videre.

– Skar leir og «Kommandantboligen» ligger innenfor markagrensen, med flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet. Boligen har de siste årene blitt oppgradert og modernisert. Alle flater, både utvendig og innvendig, er pusset opp. Boligen har nytt elektrisk anlegg og nytt røropplegg.   

21 bygninger

I tillegg til at Skar leir består tilsammen av 21 bygninger hvorav fire er fredet av Riksantikvaren. Skar leir ligger innenfor Maridalsvannets nedslagsfelt. Oslo får sitt drikkevann fra Maridalsvannet og det er derfor strenge utslippsrestriksoner for Skar leir. Dette innebærer bl.a. at virksomheter eller aktiviteter som utgjør en risiko for forurensning ikke er tillatt i dette området.

LES OGSÅ: Kommunen har pusset opp for 3.5 millioner kroner.

Vannet

Alt avløpsvann går i dag til en tett tank på 6000 liter som er plassert i bygningens kjeller. Det går også frem av finn-annonsen at leietaker må selv besørge og bekoste tømming av denne tanken ved behov. Boligen har vakum-toaletter for å begrense vannforbruket.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse