ANNONSE
Annonse

Nå lukter det igjen vafler her

Gørjahytta er nå åpen igjen. Foto: SKIFORENINGEN

Nytt vertskap er på plass på Gørjahytta i Nordmarka: Anne og John. Og de er maridøler!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2017 kl 08:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDMARKA: – Hva skjedde med Gørjahytta, spurte en av våre lesere i fjor vinter.

Han var svært skuffet over å komme til stengte dører i markahytta, som ligger i Nordmarka i retning Hakadal.

Trengte rehabilitering

– Vi var veldig mange som ikke fikk vår etterlengtede Gørja-vaffel, sa han til Nordre Aker Budstikke.

Vi spurte Skiforeningen, og fikk følgende svar fra informasjonssjef Emilie Nordskar:

– Grunnen til at Gørjahytta ikke er åpen er fordi vi har behov for å gjennomføre en rekke utbedringer på hytta. For eksempel trenger ildsted og pipeløp rehabilitering.

Derfor holdt hytta stengt hele vintersesongen i fjor.

Nytt vertskap

Nå kan imidlertid Skiforeningen gledelig fortelle at arbeidene er over, blant annet er pipeløpet ferdig rehabilitert. I tillegg er nytt bestyrerpar på plass, bekrefter de.

Nyheten er også presentert på Sørbåten ILs facebooksider. Der skriver de:

«Fram med ski og/eller skøyter, og ta turen til Gørja til helga! (Det er faktisk bra forhold litt innover for de som lurer).

Det nye vertskapet, Anne og John Keddy, er også Maridøler og de ønsker velkommen inn hver lørdag fra 10-16, og søndag 10-15. Nystekte vafler og drikke for liten og stor».

– Vi startet såvidt forrige helg, bare for å kjøre igang vaffeljernet og komme litt i gang, sier Anne, som ønsker velkommen nå i helgen.

Hvor godt er skiføret, lurer vi.

– Ja, du kan gå på ski fra Movatn stasjon mot Tømte, eller fra Hakadal. Frognerseteren - Kikut - Finntjern mot Gørja går også, sier Anne, men legger til at det er litt lite snø i marka nå.

– Selv har jeg tenkt å gå på bena fra Skar-Øyungen-over Kalvsjø og Gørja.

Saken fortsetter under Facebook-posten.

Løvenskiold-Vækerø

Skiforeningens nettsider kan vi lese at Gørjahytta ble bygget i 1929. De to store rommene i hytta var for huggerne, det lille rommet i midten var for tømmermåler (assistent).

Gørjahytta ligger på eiendommen til Løvenskiold-Vækerø som har stilt både hytta og området rundt (f.eks. skiløyper på skogsbilveiene) tilgjengelig for turfolket.

Gørjahytta er et fint turmål for alle fra Hakadal, Nittedal og Maridalen, forteller Skiforeningen.

LES OGSÅ: I Koll gikk de lei av å vente på snøen. Slik fikset de skiføre på Kollbanenn selv!

Adkomst

Fra Skar: Bruk buss eller bil til Skar. Følg preparert bilvei opp til Øyungen. Videre opp til Kalvsjøen og Gørja. Ca. 8 km én vei. Stigning fra start, noe lettere etter hvert. Morsom hjemtur!

Fra Hakadal: Lettest å starte ved Hakadal stasjon, der du kan parkere, evt. gå av toget. Løypa starter i skogkanten vest i jordet ved Greveveien. Her starter Grenaderløypa/Holmenkollmarsj-løypa som du følger forbi Loppetjern-Langvann til Gørjahytta. Fra Hakadal stasjon er det ca 11 km å gå.

Du kan også ta heisen opp til toppen av Varingskollen. Her starter løype vestover mot Holmetjern og Gørja. Løypa er ryddet og merket av elevene ved Nordmarka Skole. De har også ansvaret for scooterprepareringen av denne kuperte og morsomme løypa. Fra toppen av Varingskollen er det ca 8 km, litt bratt ned fra Varingskollen.

Fra Nittedal: Utgangspunkt lysløypa ved Sørlitangen. Herfra går man løype opp til Ørfiske-Fredrikstad-Fløyta- Kalvsjøen-Gørja. Ca 10 kilometer én vei. Stigning fra start, noe lettere etter hvert. Morsom hjemtur!

Kilde: Skiforeningen

LES OGSÅ: NB! Her kan du IKKE gå på ski i helgen

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse