ANNONSE
Annonse

- Nå må ikke viltet stresses

Mye snø og sterk kulde har tært på hjorteviltet i Oslomarka. I Maridalen og Sørkedalen er det nå mer elg enn normalt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2010 kl 15:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN/SØRKEDALEN:

— Folk må være obs både når de kjører bil, og også i forhold til løse hunder. Det er veldig viktig at man unngår å stresse elg og rådyr nå, sier Anders Gimse i viltforvaltningen i Oslo kommune.

Mye snø og kulde gjør at hjorteviltet trekker ut av skogen og inn mot veier og bebyggelse. For elgen er snømengdene ennå ikke et veldig stort problem, men for rådyrene har vinterværet tært på reservene, og enkelte dyr sliter med å finne mat.

— Møter man på elg bør man opptre varsomt, og heller gå en omvei. Det er viktig å opptre hensynsfullt, og igjen; hundeeiere må ha full kontroll, slik at hundene ikke skremmer dyrene.

Det observeres mer elg enn normalt både i Sørkedalen og i Maridalen i vinter. Friluftsetaten har fôringsstasjoner for viltet flere steder.

— Heldigvis har det vært få påkjørsler med elg i vinter. Det kan nok skyldes at vi har forsterket skiltingen om elgfare ved inngangen til både Maridalen og Sørkedalen, sier Gimse.

LES OGSÅ: Friluftsetaten: Stor elgfare

Onsdag var det likevel en påkjørsel mellom elg og tog på Gjøvikbanen, nord for Sandermosen stasjon.

Tom Sæland fra Korsvoll har filmet disse elgene ved Friluftsetatens fôringsstasjon ved Låkeberget i Maridalen, og bekrefter at det er ekstremt mange dyr på vandring om dagen. Han oppfordrer alle som kjører i dalen om å ta det ekstra forsiktig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse