Søker et varmt og kjærlig hjem: Nå må Nissefar flytte

Det er vemodig for senterlederen å ta farvel med den fem meter høye nissen.

I 15 år har «Storo-nissen» spredd julestemning fra taket av Storo-senteret. Nå må han flytte, og søker etter et varmt og kjærlig hjem.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Storo-nissen har stått oppreist på sentertaket for siste gang. Nå håper sentersjef Unni Merethe Aasgaard å finne et nytt hjem til nissefar. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

STORO: – Det er jo ganske vemodig! sier Unni Merethe Aasgaard, senterleder på Stor Storsenter, og legger hånden på hodet til den store karen.

Fem meter høyDen tålmodige og grøtspisende glassfibernissen har vært et kjært juleinnslag i området de siste 15 årene, der han har sittet opplyst på taket av kjøpesenteret. Men på grunn av ombyggingen av senteret har tiden løpt fra den fem meter høye og 150 kg tunge «retro-nissen», som for tiden ligger, om ikke på latsiden, så i alle fall «lagret» under åpen himmel på taket.

– Med tungt hjerte

– Et år var han nede for å få et ekstra strøk maling. Da var det en storm av skuffede kunder som savnet ham, minnes Aasgaard.

Det er derfor ikke med lett hjerte at hun nå har bestemt å ta farvel med Storo-nissen.

– Verst har det nok vært for driftssjefen vår, Ove Paulsen. Han har vært her like lenge som nissen, og har et spesielt og nært forhold til den. Men alt har sin tid, også når det gjelder nissen, sier Aasgaard.

Et kjærlig hjem!

– Derfor søker vi nå etter et nytt og varmt og kjærlig hjem til nissen. Vi vil gi ham bort til noen som kan ta godt vare på ham, og som har noen tanker rundt hvordan de vil bruke ham, sier Aasgaard.

Hun åpner for å gi nissen til privatpersoner som vil ta julepyntingen helt ut, med en lysende Nissefar i hagen.

– Men det hadde jo vært veldig koselig om for eksempel et sykehus ville ha ham til å pynte opp barneavdelingen sin, sier senterlederen, og legger ikke skjul på at hun håper på det siste.

– Det blir jul

Aasgaard er rask til å understreke at det likevel blir jul på senteret selv om Storo-nissen flytter.

– Jula er ikke avlyst på Storo! Det vi trenger nå er en levende nisse, som kan ha base inne på senteret i desember. Jeg tenker at en lokal pensjonist hadde vært helt supert, sier hun.

Nissen må kunne håndtere både glade og litt engstelige barn. Han må være ikke-røyker, kunne ta en god samtale om hva julen betyr, lese eventyr, og kanskje spille gitar eller trekkspill. Det siste er likevel ingen betingelse for å få jobben. Men må nissen være en mann?

– Neida, det er jo ingen hemmelighet at nissefar har en kone, så en nissemor kan også fungere, smiler Aasgaard.

– Hvis noen har et nytt hjem til nissen, eller kunne tenke seg jobben som julenisse på senteret, kan de kontakte meg på 22890033/93033233, eller unni.aasgaard@storostorsenter.no, avslutter sentersjefen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse