Nå skal Akerselva-lys prioriteres

Beboer i Solligrenda, Helge Røed, skulle også gjerne hatt mer lys langs Akerselva – her i samtale med Nordre Aker SVs gruppeleder, Lill Pleym. Foto: Kristin Tufte Haga

Lys langs Akerselva – fra Nydalen og oppover – har vært snakket om lenge. Nå står lyset på prioriteringslista som ligger i Rådhuset.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

– Men på listen over Friluftsetatens forslag til prioriterte tiltak er det bare lys fra Nydalen og frem til undergangen opp mot Engebråten, som er listet opp – ikke lenger mot Brekkedammen – eller til og med helt opp til Oset. Det er jo strekninger som vi selvsagt må jobbe videre mot, sier Pleym.

Merknad fra Sv og ApSV og Ap sentralt har også lagt inn merknad til budsjettet som vedtas denne uken. Og partiene ønsker lys i hvert fall til Frysja. Og videre i merknaden står det bl.a. "... denne strekningen har vært på friluftsetaten liste over viktige prosjekter over flere år. Området langs Akerselva nord for Nydalen er et stort utbyggingsområde. Gangveien langs elva er godt opparbeidet, men den mangler lys. Dette vanskeliggjør bruk av gang – og sykkelveien til og fra jobb og til rekreasjon høst og vinter."

Mye mer brukt

Helge Røed har bodd i Solligrenda siden 1985, og han vil gjerne ha mer lys langs Akerselva.

– Jeg går turveien til og fra jobb hver dag – ned mot Ring 3. Om høsten og vinteren er det veldig mørkt langs grusveien, og jeg passer i hvert fall på å ha på refleks slik at syklistene lettere ser meg når de kommer i full fart, sier Røed.

– Det har jo skjedd mye i området, og nå er det jo mange flere som bruker denne turveien. Det hadde nok gjort seg med lys ja, sier Røed, som mener strekningen fra Nydalen til undergangen opp mot Engebråten nettopp er en av de aller mørkeste.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse