Nå skal brøytekantene bort

Følg med på skiltingen der du bor.

Mange steder har det hauget seg opp så mye snø i veier og gater at det er nødvendig med store ryddesjauer. Da er det om å gjøre å ha flyttet bilen for å slippe parkeringsgebyr og bortkjørings-regning. FOTO: Foto: Arne Vidar Jenssen

Vinteren har foreløpig vært kort, men de dagene værgudene sendte snømengder, fikk konsekvenser. Nå skal haugene bort!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.02.2014 kl 10:21

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: I dobbelt forstand hauget det seg opp med snø i januar, og gater og veier ble sterkt redusert i bredden. Nå skal snøen bort igjen.

Arbeidene begynte allerede i slutten av januar, og fortsetter nå kontinuerlig. Du kan se når det er planlagt brøyting i din vei. Gå inn på Bymiljøetatens nettside for å se oversikt over veier og datoer.

Skilting

Men for at mannskapene og de store maskinene skal få gjort en god, er det viktig at alle bilene er borte.

- Det settes ut skilt minst 24 timer i forveien, så man har god tid på seg til flytting av bilen, sier seniorrådgiver Odd Bratteberg i Bymiljøetaten.

Og om det står igjen biler når brøytemannskapene kommer, kan det bli en dyr fornøyelse. Først blir det gebyr for feilparkering, og så kommer regning på bortkjøring. Totalt beløper dette seg til 2.800 kroner.

- Så det kan lønne seg stort å være oppmerksom på når skilter kommer opp, sier Bratteberg.

- Skal man være borte, og bilen blir stående, er det lurt å alliere seg med en som kan passe på og eventuelt flytte bilen.

Les også: Dårlig brøyting gir vanskelige forhold for syklistene i Oslo

Smeltes

I årevis har brøytesnøen endt sin tid i deponier eller blitt dumpet i sjøen. Men så kom den store smelteflåten ved Akershuskaia som både smelter og fanger opp urenheter.

- Helt ren snø kan for øvrig bli lagt på lokale plasser for mellomlagring, sier Bratteberg.

- Og vi bruker også Åsland til noe.

Så får vi se da hva resten av vintertiden vil bringe. Klarer det seg med den ene rydderunden, eller vil vi få flere store snøfall som vil kreve bortkjøring?

Les også: Eldre ektepar brøytet inne i tre dager

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse