ANNONSE
Annonse

Nå skal de bort – ved å spise hverandre

Felles innsats for bekjempelse av brunsneglen, fra venstre Torbjørn Hjelm, Arnfinn Hallquist, Herdis Hjelm og Axel Lund. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det har blitt mye mer brunsnegler i år. Nå samler vi oss om sneglekampen, sier Kjelsåsbeboerne, og oppfordrer hagefolket til å møte opp på Langsetløkka på mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2015 kl 00:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: – Vi er flere naboer som nå har startet brunsneglekampen her i Langsetveien. Men vi håper jo på at flest mulig i området engasjerer seg i kampen om å redusere og kanskje bli kvitt brunsneglene, sier Arnfinn Hallquist, som møter Nordre Aker Budstikke, sammen med Axel Lund, Torbjørn Hjelm og Herdis Hjelm.

Brunsneglene er en trussel mot hagene, blant annet spiser den opp planter og blomster.

Blindpassasjer

- Brunsneglen (og harlekinmarihøna) er eksempler på fremmede arter som har kommet inn til Norge som blindpassasjer ved planteimport, og som har spredd seg og nå er en skikkelig hodepine for mange hageeiere, uttalte miljøminister Tine Sundtoft til Aftenposten tidligere i sommer.

50-500 millioner

I samme sak står det også at Vista Analyse og Norsk institutt for naturforskning, har regnet ut at brunsneglen alene koster oss 50 og 500 millioner kroner i året, kostnad refereres til hageeiernes innsats og ødelagte blomster. Regnestykket innebærer også at man setter en pris på hageeiernes fritid.

LES OGSÅ: Naboeiendommen er så ille at det er sendt inn bekymringsmelding til bydelsoverlegen om lukt, søppel og frykt for skadedyr!

Verre i år

Naboene er også enige om at det i år er verre enn tidligere år, og at nå må noe gjøres. De viser frem en bøtte med en del brunsnegler i, samlet i løpet av en halvtimes tid.

Det er Nemaslug, som skal ta kverken på Kjelsås brune snegler. Ikke ta livet av sneglene, men derimot at sneglene tar livet av hverandre - faktisk ved å spise hverandre.

Kannibalmetoden

– Brunsneglene er kannibaler - altså de spiser gjerne hverandre. Så ved å blande ut Nemaslug i vann, klippe sneglene i to og ha de i blandingen, og så legge de ut som åte for de andre sneglene, så skal de forhåpentligis utrydde seg selv, sier Axel.

Mange råd, som bruk av Nemaslug, for å bli kvitt brunsneglene på nettet også - blant annet her.

Brunsnegle-kickoff på Langsetløkka

Men i kampen for å bli kvitt brunsneglene på sikt, så holder det ikke med fire hageeiere i brunsneglekrigen.

– Nå skal vi virkelig ta dette på alvor, og forsøke å samle så mange som mulig til felles kamp mot brunsneglene. Vi oppfordrer flest mulig til å møtes på Langsetløkka på mandag 10. august klokken 18.00. En informasjonssamling og starten på en felles kamp mot brunsneglene her på Kjelsås, legger Arnfinn til.

Ta med bøtte

I tillegg vil initiativtagerne dele ut utblandet middel i vann,hvis de som møter har noe å ha det i.

– En bøtte eller lignende med lokk. Så kan hver enkelt samle snegler, klippe de, blande de med det de får og legge det ut i egen hage, legger Arnfinn til.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse