Nå skal det gå på skinner for elevene!

Heidi Sørensen måtte svare på miljøspørsmål fra åttendeklassingene inne i Klima X-utstillingen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

60.000 elever besøker Teknisk Museum hvert år. Takket være en avtale mellom museet, NSB og VisitOslo, får de nå billige togbilletter til Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Statssekretær Heidi Sørensen (SV) sammen med 8.-klassinger fra Nittedal. De kom til Kjelsås med toget. Sørensen kom i taxi. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

KJELSÅS: Hva skal dere gjøre for at flere skal velge el-bil? Hvorfor er el-biler så små?

Statssekretær Heidi Sørensen (SV) i Miljøverndepartementet svarte så godt hun kunne på spørsmål om kollektivtrafikk, hybridbiler, gjenvinning av husholdningsavfall og planer for alternative drivstoff da hun møtte 8.-klassinger fra Nittedal skole i Klima X-utstillingen på Teknisk Museum fredag.

Billigere med togetMen bakgrunnen for møtet med de miljøinteresserte elevene var måten de hadde kommet seg dit på; med toget. Skoleelever fra hele landet kan nå få billigbilletter til Oslo, et samarbeid mellom NSB, VisitOSLO og Teknisk Museum for å få skoleturene til å «gå på skinner». VisitOSLOs «Oslopass» muliggjør museumsbesøk i hovedstaden for svært mange norske elever, 60.000 skoleelever besøker Teknisk Museum hvert år. NSB har nå tilrettelagt både med avganger og rimeligere billetter slik at skolen kan bestille den mest miljøvennlige transporten til og fra Oslo.

Reise som man lærer

— Gjennom dette samarbeidet, blir museumsopplevelsen mer klimavennlig, sier kommunikasjonssjef ved Teknisk Museum, Kathrine Daniloff.

— Skoleklasser får nå bedre mulighet til å leve ut det de har lært om klima og miljø. Dette er et tiltak for å redusere utslipp av klimagasser som jeg ønsker hjertelig velkommen, sier statssekretær Heidi Sørensen, som selv husker togturene til Oslo da hun selv var skoleelev i Levanger, med et smil.

— NSBs tog stopper på dørstokken til Teknisk Museum. Enklere kan det ikke bli. Og med mange avganger og bedre pris for skoleklasser ligger alt til rette for å kunne reise på den mest miljøvennlige måten. Skolene må ta kontakt med oss, så skal de få gode tilbud på reisen, oppfordrer kommunikasjonssjef i NSB Anne Rygg.

8.-klassingene Henrik Vangstad Syverud (13) og Vegard Haugland (12) er glad for at det nå kan bli lettere å komme reise på klassetur.

— Vi reiser både med buss og tog når vi drar på tur. Jeg syns toget er best, for det går fortere og er mer miljøvennlig, sier Vegard.

Etter besøket på Klima X er de likevel fremtidsoptimister.

— Jeg tror det kommer til å gå bra. Vi skal klare å løs klimakrisen, smiler Henrik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse