Nå skal det pusses opp for millioner

Vakre Akerselva og Frysja kunstsenter. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det vil være et høyt prioritert prosjekt for oss fordi kunstnersenteret er så velfungerende, ifølge Kulturetaten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2017 kl 08:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: 1. juni starter Kulturetaten opp rehabiliteringen av taket på Frysja kunstnersenter.

– Det vil være et høyt prioritert prosjekt for oss fordi kunstnersenteret er så velfungerende, og vi vil virkelig tilrettelegge best mulig for at dette kunstnerfellskapet som Oslo kommune eier, har de beste forutsetninger for videre drift og vekst, forteller kommunikasjonssjef i Kulturetaten, Kjersti Tubaas.

– 8, 2 millioner er satt av til rehabiliteringsprosjektet, noe som er over halvparten av totalrammen vi har til rehabiliteringen av alle kulturhistoriske eiendommer i Oslo. Prosjektet vil pågå i litt over to år.

Se bildet større

Ikke spesielt pent på området rundt kunstsenteret. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Tidligere saker

Både i 2008 og i 2015 var Nordre Aker Budstikke i kontakt med Kulturetaten om området. Blant annet synes lesere at stedet virker nærmest privat, og ønsket et mer åpent område ved elva og i tilknytning til de gamle Murstad fabrikkbygningene - les hele saken her.

Kulturetaten uttalte da blant annet at det kanskje kunne bli en kafe, i det gråhvite trehuset nedenfor Teknisk Museum. Huset var da pusset opp utvendig. Taket var også utbedret, det samme for toalettsituasjonen inne.

- Nå utreder vi om det grå huset kan settes inn i et helhetlig konsept med resten av området. Kanskje etablere et fellesverksted for kunstnere, og at man i det grå huset kan ha et lite galleri og en kafe, sa Anne Olaisen på vegne av Kulturetaten i 2015.

Se bildet større

Det gråhvite huset øverst til høyre i bilde, og nedenfor Teknisk Museum, og hvor det engang ble nevnt muligheter for en kafe. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Ryddes

I tillegg til at det skulle ryddes på området.

- Nå skal tas et skikkelig løft i området. Det har vi også informert kunstnerne om - det skal ryddes. Blant annet skal de store containerne rett nedenfor Teknisk Museum, åpnes og tømmes for forskjellig kunst og annet som er lagret der. Så kan vi fokusere på å lage en god uteplass i området, gjerne tilknyttet det som skal bli kafe- og galleri, ifølge Olaissen.

Ikke fjernet

Men containerne står fortsatt der - to år senere?

– Disse vil vi fjerne nå før 1. juni, og blir erstattet med en byggerigg. Vi vet ikke hvem som eier disse, og har blitt utplasser en eller gang av noe leietakere, men nå knyttet til rehabiliteringsprosjektet må vi flytte de, sier Kulturetaten nå, ved Kjersti Tubaas, kommunikasjonssjef.

Og de som hadde gledet seg til en kafe ved elva, blir nok skuffet.

– Vi har enda ikke klart å finne en løsning på mulig cafe på Frysja. Det er ikke på plass verken tilfredsstillende kundetoaletter og kjøkken til å få dette til.

Se bildet større

Fortsatt gamle containere ved Frysja kunstsenter - i hvit bygning på andre siden holder blant annet Tiger Karate til. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse