Nå skjerpes sikkerheten til byens drikkevann

Mer sikring av byens drikkevann og vannbehandlingsanlegg. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det er økende fokus på sikring av vitale objekter og samfunnsfunksjoner i dagens politiske samfunnsdebatt, sier Svein-Helge Lea, prosjektleder i Vann- og avløpsetaten, som forteller hvordan sikkerheten skjerpes.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2017 kl 10:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Det foregår mye arbeid rundt Oset Vannrenseanlegg på Kjelsås om dagen.
Ikke bare skal anlegget utvides med nye vannbassenger inne i fjellet - les tidligere sak her - i tillegg skjerpes sikkerheten rundt vannbehandlingsanlegget ved Oslos drikkevann, Maridalsvannet.

Økende fokus på sikring

– Det er økende fokus på sikring av vitale objekter og samfunnsfunksjoner i dagens politiske samfunnsdebatt, sier Svein-Helge Lea, prosjektleder i Vann- og avløpsetaten.

Lea forteller videre at det i forbindelse med anleggsarbeider i tilknytning til vannbehandlingsanlegget på Oset, er behov for midlertidig flytting av eksisterende gjerde og kjøreporten inn til området.

– Som en del av dette arbeidet benytter Vann og avløpsetaten anledningen til å høyne sikkerheten ved å etablere et nytt gjerde rundt anlegget.

Det nye gjerdet vil stort sett ha samme høyde som det gamle, med kun mindre justeringer der terrenget styrer dette.

Se bildet større

Vakre Maridalsvannet - Oslos drikkevann - med Oset Vannbehandlingsanlegg til høyre i bildet. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Ikke større

– Det inngjerdede området vil ikke bli nevneverdig større eller mindre enn det var tidligere, men da vi av hensyn til bedre oversikt forsøker å lage rettere gjerdelinjer enkelte steder, kan det bli mindre justeringer som kan slå ut begge veier.

Kamera

Lea forteller videre at eksisterende kamera ved anlegget, er en del av den generelle innbruddsikringen, og de kamera som er installert nå nylig er i forbindelse med innbruddsikring av kontorbrakkene som brukes i anleggsfasen.

– Det vil senere bli montert noen flere kamera som en del av sikringen av området. Disse vil bli montert i henhold til Datatilsynets retningslinjer og tillatelser, avslutter prosjektlederen.

Arbeidet med nytt gjerde forventes avsluttet i løpet av et par måneder.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse