ANNONSE
Annonse

Nå sprekker asfalten opp – igjen

Denne asfalten ble lagt så sent som i november. Under en måned senere ser det slik ut.

Kun uker etter at det ble lagt ny asfalt i Grefsenveien, sprekker den opp. Dette er høstens tredje «skandale» i Grefsenveien: De gule midtstripene ble først malt opp midt i trikkeskinnene, og så ble sykkelveien over holdeplassen på Disen «glemt».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2015 kl 15:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Disse bildene er tatt denne uken, og viser tydelig at den nye asfalten rundt trikkeskinnene i Grefsenveien, mellom Storokrysset og Disen holdeplass, allerede bærer tydelige spor av slitasje.

Ny trafikkplan for hele Grefsenveien

I høst har Bymiljøetaten og Sporveien lagt nytt dekke på de slitte strekningene fra Nordpolen og opp til Disen, og samtidig utført sporarbeider på strekningen.

Hele Grefsenveien, fra Sandaker til Disen, skal oppgraderes med egne traseer for de ulike trafikantgruppene, slik Nordre Aker Budstikke har omtalt tidligere.

I mellomtiden er det igangsatt midlertidige tiltak og vedlikeholdsarbeider.

– Det er foreløpig ikke klart hvordan Storokrysset og Grefsenveien skal se ut i fremtiden, men vi kunne ikke lenger la veien ligge der i stadig dårligere forfatning. Derfor har vi nå utbedret midlertidig, sier pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Behovsanalysen, som skal ligge til grunn for den fremtidige omleggingen av Grefsenveien fra Nordpolen til Disen, inkludert selve Storokrysset, var ventet ferdig før jul. Nå melder Bymiljøetaten at de tar sikte på å levere den til Rådhuset først i slutten av januar 2016.

Det var ventet at et nytt asfaltdekke på strekningen ville sprekke opp raskere enn normalt

LES OGSÅ: Foreldre reagerte på skoleveien. Her er svaret: «Barn ferdes overalt i veier som dette og bilister er vant til et slikt trafikkbilde»

Ny asfalt sprekker

Nå viser det seg imidlertid at den nye asfalten flere steder har sprukket opp rundt trikkeskinnene mellom Storo og Disen.

– Nylagt asfalt skal da vare lenger enn noen få uker, selv om tunge trikker kjører opp og ned flere ganger i timen?

(Saken fortsetter under bildet)

Slik ser det ut i Grefsenveien, mellom Storo og Disen. Asfalten er en knapp måned gammel. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På nedsiden av Vitaminveien har Sporveien gått grundig til verks, svarer Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

På oversiden av Storokrysset er det valgt en noe enklere løsning for å rekke ferdigstillelse før vinteren.

– Underbygningen mellom Storo og Disen er ikke lenger av god standard, noe som gir mye bevegelser i gaten. Det var ventet at et nytt asfaltdekke på strekningen ville sprekke opp raskere enn normalt, men dessverre har dette startet allerede kort tid etter at det var på plass. Dette viser tydelig behovene for en større utbedring, et prosjekt som pågår og ligger noen år frem i tid. En utskifting av dekket var altså helt nødvendig, og gaten holder på tross av sprekkdannelser en betydelig bedre standard enn den hadde før arbeidene ble utført, sier Olsen.

Feil midtstripe og glemte syklister

Slik så det ut da midtstripene i Grefsenveien ble malt opp tidligere i høst. Foto: TOM OLE BERGERUD

Dette er ikke første gang det har gått galt i Grefsenveien i høst. Nordre Aker Budstikke kunne fortelle om at gule midtlinjer mellom kjørefeltene fra Storo til Disen hadde havnet midt i trikkesporene i retning Disen, ikke mellom sporene, slik de skulle.

Senere avdekket vi at arbeidene med de midlertidige plattformene hadde oversett at kantsteinene skulle senkes slik at syklistene kunne sykle over plattformen, i henhold til plantegningene og planlagt sykkeltrasé.

LES MER OM DET HER: Da vi sendte dette bildet til Bymiljøetaten så de hva som var feil

Etter at vi gjorde Bymiljøetaten oppmerksomme på glippen, har kantsteinene nå blitt senket.
(Se før- og etter-bilder under)

FØR OG ETTER: Bildet til venstre er tatt i begynnelsen av november. Bildet til høyre i begynnelsen av desember. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse