Nå stenger de om natta

Sulten russ trekker til McDonald's natterstid, her fra tidligere år. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi stenger nå innedelen fra og med i natt, men drive thru'en holdes fortsatt åpen. Vi gjør dette for å bidra til å dempe støy og bråk for naboene i området, sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2018 kl 17:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GAUSTAD: McDonald's har flere døgnåpne restauranter i og rundt Oslo, som ved Ringveien på Gaustad, like ved Rikshospitalet.

LES OGSÅ: Politiet ser svært alvorlig på utviklingen, narkotikakriminalitet knyttes også til flere av bussene

Det har vært mange klager på bråk fra russ i Gaustad-området de siste årene. Særlig fra russebusser som besøker McDonald's-restauranten om natten. I 2016 gikk nattlig støy fra russebusser på Gaustad utover pasientene ved Barneavdelingen på Rikshospitalet.

Området ved McDonald's på Gaustad har også blitt omtalt som et «Lille Tryvann», fordi sulten russ trekker til den døgnåpne restauranten, der de også fortsetter festen.

LES OGSÅ: På disse parkeringsplassene får ikke russen feste. Oslo kommune skilter parkering forbudt

– Et helvete

Også i år har Nordre Aker Budstikke blitt kontaktet av beboere i området rundt den døgnåpne restauranten ved Gaustad, som gruer seg til russefeiringen starter.

Nærmeste nabo er blant annet Sogn terrasse boligsameie i Klaus Torgårds vei:

– Det har stort sett vært et helvete gjennom russetiden, med mye høy musikk. I natt (journ. natt til torsdag 3. mai) var det 16 russebusser som holdt på til 05.00-tiden. Stor honnør til McDonald's som har vært veldig samarbeidsvillige, og tar affære, sier styreleder Erik Haggard Rekdal.

Han legger til at han på ingen måte er mot russefeiringen, men at det er svært slitsomt for beboerne å bli holdt våkne natt etter natt.

Politiet tvitret i natt om festen på Gaustad:

Stenger innedelen

Nå stenger deler av McDonald's på Gaustad, fra og med natt til fredag:

– Vi stenger nå innedelen fra og med i natt, men drive thru'en holdes fortsatt åpen. Vi gjør dette for å prøve å være med og bidra til å dempe støy og bråk for naboene i området. sier driftsdirektør Magnus Dagestad i McDonald's Norge, til lokalavisa.

Han fortsetter:

– Dette er et prøveprosjekt, og det vil være stengt i innedelen fra klokken 01.00 til klokken 06.00, frem til mandag. Vi har jo selvsagt ikke noe imot russ, men det er en utfordrende situasjon vi har i forhold til dette, vi må jo også ha egne vakter på stedet, under russetiden. Nå prøver vi ut denne ordningen på Gaustad, så får vi vurdere om dette også etterhvert skal gjelde andre McDonald's-restauranter gjennom russetiden.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner mot russelåtene i fjor: Ikke ligg med, klin med, eller dans med gutta som synger at du danser som en hore!

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med McDonald's tidligere i våres, da sa også Dagestad følgende:

– I 2017 opplevde vi mer aktivitet fra russebusser, muligens i forbindelse med at det ble forbudt med alkoholholdig drikke på russens fellesarrangementer. Vi setter derfor inn ekstra vakthold som skal sluse russen inn og ut av restaurantene, og vi øker bemanningen.

Lokalavisa har vært i kontakt med Esso - som ligger på samme sted som McDonald's, de forteller at de vil holde åpent som vanlig.

LES OGSÅ: På disse parkeringsplassene får ikke russen feste. Oslo kommune skilter parkering forbudt

LES OGSÅ:

Slik har russebussene endret seg på ti år

Russefeiringen som startet som en vits og endte opp på avisforsider

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse