ANNONSE
Annonse

Nå tennes tusenvis av oljefyrer

...som blir forbudt om syv år

UPOP: Oljefyring er historie om bare syv år.

Når høstkulda setter inn, slås oljefyrer på i kjellere over hele byen. I 2020 skal alle være byttet ut med miljøvennlig oppvarming.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: - Oljefyring står for en tredel av klimagassutslippet til Oslo. I tillegg forurenser oljefyrene byluften vår, og gamle oljetanker kan gå lekk og forurense grunnen, sier Ola Elvestuen, byråd for Miljø og samferdsel i Oslo kommune.

Derfor ble kommunens egne bygg oljefri i fjor, og Klima- og energifondet lokker med penger for å hjelpe private til å følge kommunens eksempel.

Starthjelp fra kommunen

- Mange huseiere syns det er vanskelig å vite hva de kan bytte ut oljefyren med, og hvor de skal begynne, sier Jenny Skagestad i Bymiljøetaten - Enøk. Kommunen tilbyr derfor rådgivning på telefon, nett og facebook, og inviterer til temakvelder og befaringer på miljøvennlige varmeanlegg.

Varme som passer for deg?

Miljøbyråd Elvestuen ønsker selv velkommen til oljefri-temakveld på Lysaker 10. oktober. Der får huseiere lære om støtteordningen, faren ved gamle oljetanker og hjelp av en varmeekspert i VVS-Foreningen til å finne ut hva slags miljøvennlig varmeanlegg som passer i ulike hus.

Forbrukerhjelp

Naturvernforbundet var blant de som jobbet for at det skulle bli et forbud mot oljefyring i klimaforliket i Stortinget.

- Vi er glad for at den forurensende oljefyringens tid snart er forbi, men det er viktig med gode støtteordninger og praktisk hjelp til huseiere, sier Une Aina Bastholm i Naturvernforbundet.

Derfor har organisasjonen laget forbrukerhjelpsiden www.oljefri.no. Her finner man kvalitetssikrede tilbydere av miljøvennlige oppvarmingsløsninger og kan få tilsendt gratis pristilbud.

 

INFOMØTE på Lilleaker onsdag 10 oktober klokken 18.30-20.30. Se faktaboksen!

LES OGSÅ:

Oljetank-verstinger i Oslo vest

Oljetank fjernet på Frogner

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse