Nå vil de høre hva du mener om utviklingen av Oslo

Byrådet inviterer til folkemøter om ny kommuneplan. Du kan til og med speed-date dem 9. mai. FOTO: OSLO KOMMUNE

Hva slags by vil du at Oslo skal være i 2040? Byrådet inviterer til flere folkemøter i mai i forbindelse med revideringen av kommuneplanen. Nordre Aker skal diskuteres spesielt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2017 kl 14:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/ULLEVÅL: Etter kritikken om at medvirkningsprosessen før kommuneplanen ble vedtatt i 2015 ikke var god nok, har byrådet lovet en åpen prosess når planen nå skal revideres.

Nå kan du melde deg på folkemøte om den nye kommuneplanen 9. mai. 22. mai avholdes et møte med spesielt fokus på Nordre Aker og bydelene i vest.

Reviderer kommuneplanen

«I løpet av året skal vi utarbeide en ny kommuneplan for byen vår. Denne skal legge grunnlaget for den langsiktige utviklingen i Oslo og angår derfor alle som bor, jobber og lever her. Byrådet jobber nå med et utkast til ny plan, som skal sendes ut på høring i slutten av april» skriver Oslo kommune på sine nettsider.

LES OGSÅ: I forbindelse med at forslaget til kommuneplan legges frem, vil resultatet av Plan- og bygningsetatens fortettingskartlegging ved 124 stasjoner presenteres. Se om ditt nabolag står på fortettingslisten!

Hovedlinjer og speed-dating

Tirsdag 9. mai klokken 11 til 15 arrangeres det et folkemøte på Rådhuset.

Alle som ønsker det er velkommen til møtet.

«Her vil hovedlinjene i utkastet til kommuneplanen presenteres, og alle Oslo-byrådene vil være til stede og tilgjengelige for en prat. I tillegg blir muligheter for å speed-date byrådene og å holde forberedte innlegg» leser vi på nettsidene.

Mer informasjon om selve arrangementet og påmelding kommer i slutten april. Ønsker du å delta oppfordres du allerede nå til registrere din interesse via Oslo kommunes nettsider. Da får du en invitasjon når påmeldingen åpner.

LES OGSÅ: Hanna Marcussen (MDG) åpner for å ta boligområder ut av småhusplanen for å bygge mer

Lokale møter

I tillegg til folkemøtet på Rådhuset vil det avholdes fire åpne møter rundt i byen. Her blir kommuneplanen presentert, og man får mulighet til å ta opp og diskutere lokale problemstillinger. Disse åpner for påmelding først senere.

  • 11. mai: Møte for Sentrum med bydelene St. Hanshaugen, Frogner, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo på DOGA, klokken 17-20.
  • 15. mai: Møte for Groruddalen med bydelene Alna, Bjerke, Grorud og Stovner på Kulturloftet på Årvoll gård, klokken 17-20.
  • 22. mai: Møte for Vest med bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern på Ullevaal stadion (i konferansesenteret Ullevaal Business Class), klokken 17-20.
  • 29. mai: Møte for Sør-øst med bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand i Oppsal samfunnshus, klokken 17-20.

LES OGSÅ: Byråden lover bedre medvirkning når kommuneplanen skal revideres, enn hva som skjedde før en forrige ble vedtatt i 2015


Les alt om kommuneplan-vedtaket i 2015, der områder som nedre Grefsen ble utpekt til utviklingsområder uten at lokalmiljøet fikk det med seg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse