Ikke hvem som helst som får denne: Når du blir tildelt Mensa-prisen...

Fra høyre: Komiteleder for Mensa Norges pris 2016, Vegard Eide, kunstner Josephine Ryan (hun har laget årets pris), Fabrikksjef i Forskerfabrikken, Hanne S.Finstad og leder i Mensa Norge, Anne Marit Langedal.

...har du bidratt til å oppdage og hjelpe frem menneskelig intelligens til det beste for menneskeheten! Som Forskerfabrikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2016 kl 16:13

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BREKKE: Mensa Norges pris tildeles den eller de som i sine gjerninger har bidratt til å støtte foreningens formål om å oppdage og hjelpe frem menneskelig intelligens til det beste for menneskeheten.

I år var det tre kandidater som var nominert til prisen, og medlemmene stemte frem lokale Forskerfabrikken i Frysjaveien, i Nordre Aker bydel, som vinner.

Vinneren

– Forskerfabrikken arrangerer sommerskoler og ettermiddagstilbud over hele landet. Forskerfabrikkens langsiktige mål er at realfagene skal gjøre verden bedre for mennesker og alt annet som lever på jorda, og ligger således tett opp mot formålet til Mensa.

Videre fra pressmelding.

– Forskerfabrikken lærer barna at forskning kan gjøres på tur i naturen, på skolen, ved middagsbordet og i fritidsaktiviteter. De lærer barna på en morsom og alderstilpasset måte at alt henger sammen, at fotball er fysikk, at kongler er matematikk og at mat er kjemi - alt for å gi barna en større forståelse for hvordan verden henger sammen og hvordan ting fungerer.

Sosial entreprenør

Forskerfabrikken ønsker å tilby forskning og teknologi som et fritids- og kulturtilbud på lik linje med andre fritidsaktiviteter som musikk, dans og sport.

– Deres mål som en sosial entreprenør er å vekke flest mulige barn og unges interesse for real- og teknologifag, og bidra til at alle barn mestrer disse fagene.

En ære

Og selvsagt er grunnleggeren av Forskerfabrikken, Hanne Finstad, veldig glad for prisen.

-  Vi er veldig glade og takknemlige over denne æren, sier fabrikksjef Hanne S. Finstad som grunnla Forskerfabrikken i Lofthusveien i 2002.

Les også her om da Nordre Aker Budstikke var på besøk i Forskerfabrikken og snakket med barn som ville lære matte på en annen - og ifølge barna kulere måte - enn på skolen.

Videre fra Finstad.

Trener hjernen

– Vårt motto er: Vi trener hjernen. Og vi tar i bruk kunnskap fra hjerneforskningen når vi holder kurs for barn om naturfag og matematikk. Vi tror at alle barn kan mestre disse fagene og lesing og skriving hvis de får lære på hjernens premisser. Det skriver jeg mye om i min nyeste bok "Ditt Smarte barn" som ble utgitt i sommer, sier Finstad.

Her kan du lese mye mer om Forskerfabrikken.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse