ANNONSE
Annonse

Når gresset må ta solarium…

Når gresset må ta solarium, ja da er det kanskje i mørkeste laget. Foto: ULLEVAAL STADION/FACEBOOK

Syns du det er mørkt og trist om dagen? Du er ikke alene. På Ullevaal stadion har de satt igang utradisjonelle grep for å få gresset til å gro skikkelig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2016 kl 17:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVAAL: Lørdag spilte Vålerenga sin andre hjemmekamp på Ullevaal, mot Rosenborg. Poengene gikk til trønderne. Gressmatta på nasjonalarenaen, som også er Vålerengas hjemmebane enn så lenge, er preget av vinteren.

Ullevaal-matta fikk sin sesongdebut i kampen mellom VIF og Viking 14. mars. 29. mars vant Norge over Finland. Alle tre kampene har endt 2-0. Om det er gressets fortjeneste – eller «skyld» som det kanskje heter i VIF leiren – vites ikke.

Lys for å fremme vekst

17. april er Vålerenga tilbake, da mot Tromsø, og på Ullevaal jobber de iherdig med å få gresset grønt. Tirsdag la de ut følgende oppdatering på Ullevaal stadions Facebook-side:

I mangel av naturlig sollys tar vi i bruk kunstig lys for å fremme veksten i gresset.

Posted by Ullevaal Stadion on 5. april 2016

LES OGSÅ: Slik så det ut på Ullevål i 1940

Tribunen skygger for gresset

Hilde Taklo Knutzen er baneansvarlig for Ullevaal stadion. Hun forteller følgende:

– Vi har jo fått ny tribunedel, og den gjør at det blir litt mer skygge på deler av banen. Derfor har vi satt i gang kunstig lys, for å få til best mulig gressvekst.

Lyset er samme som man bruker i veksthus, og har blitt brukt på Ullevaal i noen år allerede.

– Det er ikke så mange anlegg som er så store i Norge, at tribunene kaster skygge, men noen er det. Som også Lerkendal. Men eksempelsvis i andre land, som England med flere store anlegg, blir kunstig lys brukt mye mer, sier Taklo Knutzen.

Hun forteller videre at det fortrinnsvis er på høsten at det kunstige lyset blir brukt.

– Det spilles jo fotball på gresset til ut i november, og da er det lite naturlig lys i løpet av dagen. Vi valgte i år å også sette i gang kunstig lys nå på vårparten, for å få best mulig forhold på gresset raskest mulig.

Anlegget blir programmert, og går av seg selv. Men er slått av natterstid.

– Vi lar det gå nå et par uker, til sola er såpass høyt oppe at det blir mest mulig naturlig lys på banen for øvrig. Så håper vi på et enda bedre gress til neste kamp, mellom VIF og Tromsø, 17. april.

LES OGSÅ: Mens vi snakker om gress, hvem er det som lar hundebæsjen ligge igjen på banen?

Lysere vær til helgen

Og har også du, som Ullevaal-matta, behov for solarium eller drømmer om lysere og varmere steder, er det imidlertid «hope in the hanging snore» (for å dra nok en Rosenborg-referanse, denne gang til tidligere RBK-trener Nils Arne Eggen).

Fredag melder nemlig Yr.no at skydekket letter og vi får glimt av sola. I helgen kan det bli opp mot 11 grader i Oslo, før det skyer til igjen på tirsdag i neste uke.

LES OGSÅ: Her endte ferden til den førerlse bilen

Og mens du venter kan du jo glede deg over denne Youtube-videoen, og gjenoppleve noen klipp fra pressekonferansene til Nils Arne Eggen. Det hengende snøret-sitatet kommer etter ca. 1:20. Velbekomme.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

" target="_blank">Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse