Når søppelbilen kjører ut i skiløypene

En smule uheldig valg av vei inn i Marka - for denne store søppelbilen, torsdag. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Etter å ha passert Tryvannstua går ferden ut i flotte skiløyper og masse skiløpere, men ingen varselbjeller ringer, sier seksjonssjef Knut Johansson i Bymiljøetaten. Han frykter at løypa nå kan være ødelagt for mye av vinteren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.11.2016 kl 18:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARKA: Avfallsbilen som tok en avstikker i skiløypa torsdag. For dette er ikke bilveien - fra Tryvann til Ullevålseter - og til blant annet markaboliger hvor søpla skal tømmes, vinterstid.

Men altså der skiløypene går.

LES OGSÅ: Wow! Finnes et lekrere Marka-toalett enn dette?

Torsdag

Det var på dagtid torsdag at denne avfallsbilen var en smule uheldig og kjørte inn og ut av skiløypene, like ved Skjennungen. Men altså først uheldig ved å velge feil vei, altså løypene i stedet for riktig vei vinterstid.

Kun sommertid

Se bildet større

Hit var det ikke meningen at søppelbilen skulle ende ferden.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Oslo kommune som forteller at dette kun er en sommervei inn i Marka. Og ikke den vanlige bilveien innover mot Skjennungstua og markaboligene i området vinterstid. Den går nemlig via Hammeren og Ullevålseter.

LES OGSÅ: Kjenner du noen snille folk - som fortjener heder og ære?

Ødelagt

– Etter å ha passert Tryvannstua går ferden ut i flotte skiløyper og masse skiløpere, men ingen varselbjeller ringer. Ferden går så videre opp i bakken mot Skjennungen før det hele blir en skikkelig villmarksopplevelse. Der setter bilen seg fast, og står nå og venter på bergingsbil, oppsummerer seksjonssjef Knut Johansson i Bymiljøetaten.

Han fortsetter:

– Det som er ekstra trist med det hele er at skiløypa blir fullstendig ødelagt, sannsynligvis for mye av vinteren. For når bergingsbil med kjettinger skal slepe på den tunge bilen vil det som blir igjen av snø bli en fin røre av stein, grus, og litt snø.

LES OGSÅ: Et snev av New York på John Colletts plass.

Veldig trist

Det vil trolig følge med i snøen oppover utover vinteren når løypa freses med maskin.

– Nesten uansett hvor mye snø som kommer. Bare veldig trist, sier Johansson.

Ifølge NRK sier Veireno, firmaet som kjører søppelbilene, at ruta ved Skjennungen ble valgt fordi andre veier var stengt.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse