Natteravnene er på vakt

Advarer foreldre: Christian Støm er koordinator for Natteravnene i Oslo vest. Arkivfoto

– Vi opplever noe mer aktivitet og uromomenter enn tidligere, sier Natteravnene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.03.2008 kl 09:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordberg/Oslo Vest: Natteravnene på Nordberg og Tåsen har merket mer bråk og rusbruk det siste året. Natteravnene griper aldri inn i situasjoner, men de skal være vanlige, edrue voksne mennesker som ved sitt nærvær skaper en tryggere atmosfære. Natteravnene oppsøker steder der det er ungdommer i helgene, og står utenfor ungdomsklubbene i bydelen når disse stenger i 23-tiden.

– De fleste ungdommene er veldig hyggelige og er glade for at vi er der, sier Christian Strøm, koordinator for Natteravnene på skolene i Oslo vest, med tilhørighet i Natteravnene på Nordberg.

Selv om volden angivelig har økt blant unge i bydelen den siste tiden, vil han ikke kalle situasjonen dramatisk.

– Vi har et godt samarbeid med politiet og rapporterer til forebyggende avdeling dersom vi observerer på uheldige situasjoner, sier Strøm.

Han forteller at politiet kommer uten blålys, men at ungdommene kjenner til hvordan det fungerer, og at bråkete grupper trekker seg unna når de ser Natteravnene.

– Dette betyr ikke at de er kriminelle alle mann, men det er stort sett to-tre personer som de andre følger etter, sier Strøm.

– Det er ikke uvanlig at gjenger loker på T-banen for å snappe opp om noen på deres egen alder er på vei til hjemme-alene-fester, for så å følge etter dem.

Strøm oppfordrer foreldre til å følge med på hva ungdommene deres gjør, og ikke la dem ha fest alene når de selv er borte.

– I tillegg vil jeg oppfordre foreldre til å beholde nettverket som er bygget opp på barneskolen, og å ringe andre foreldre og høre om de har kjenner til fester i helgen og om det skal være voksne til stede, avslutter Strøm.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse