– Nav er suveren

– Nav er suveren i uføretrygdesaker, og tar den endelige avgjørelsen, sier avdelingsoverlege Sven Conradi ved Sunnaas sykehus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2008 kl 10:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SUNNAAS: – Nav er suveren i uføretrygdsaker, og skal ta den endelige avgjørelsen. Og Nav kan be om de utredninger de mener de trenger for å ta en slik avgjørelse, sier avdelingslege Sven Conradi ved Sunnaas sykehus, og legger til at hans team ofte følger opp pasienter over tid for å kartlegge blant annet arbeidsevnen.

– Særlig også i tilfeller hvor man kan forvente seg en viss bedring, og uavhengig av hva fastlege eller andre behandlende yrkesgrupper mener. Noen ganger kan en fornyet vurdering etter noen måneder gjøre det lettere å se om pasienten virkelig har blitt bedre, siden man da kan sammenlikne nåtilstand med det sykdomsbildet pasienten hadde ved forrige opphold, sier Conradi.

– Men trengs hele 14 nye dager, innlagt på et sykehus, for å utrede om personen nå er mer arbeidsfør eller ikke?

– Det er klart at et nytt opphold kan stresse og være med på å gjøre pasienten sliten. Men det er også faktorer og erfaringer som blir inkludert og brukt i selve utredningen.

– Likevel er jo ikke Sunnaas sykehus det eneste stedet å foreta slike utredninger, og pasienten har rett til å foreslå for Nav at utredningen kan utføres poliklinisk på dagtid, for eksempel ved Ullevåls nevrologiske avdeling, sier Conradi.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse