Sminketips: – Ikke vær redd for drama!

DRAMAQUEEN: Dramatisk sminke skal det være.

Lancômes makeupartist Ida Engstrøm forteller deg hvordan du sminker deg hot!

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KVINNEGUIDEN.NO: - Det er i hverdagen vi trenger å føle oss ekstra flotte, så ikke vær redd for å sminke deg også da, sier makeupartist Ida Engstrøm.

Se også: Klar for fest med gull og glitter

Gjør hverdagen til fest

Hun mener at du gjerne må sminke deg flott i hverdagen for så dramatisere enda mer når du skal på fest i helgen.

– I hverdagen kan du for eksempel bytte ut den svarte maskaraen med en petroleumsgrønn farge, og du trenger ikke gjøre ting så ekstremt. Til festen kan du gjøre looken enda større, forteller makeupartisten.

Les også: Den perfekte leppestiften

Hun mener samtidig at det er huden som alltid bør være hovedfokus når du sminker deg, både i hverdagen og på fest.

– Huden skal oppfattes fresh, man kan absolutt bruke produkter på den for å få den til å se naturlig og matt ut, men gløden skal se ut som den kommer innenfra, sier Engstrøm.

Øynene kan derimot være alt annet enn naturlige:

– Ikke vær redd for drama og husk at det finnes mye mer enn bare sort til å ha på øynene. Sterke øyne ser flott ut sammen med en naken hud, å ramme inn øynene med kajal på våtkanten sotet skygge er lekkert, tipser hun.

Dyr sminke spiller liten rolle

Er du ikke tilghenger av å ramme inne øynene dine, bør du iallefall sørge for å ramme inne hele ansiktet. Dette mener Engstrøm du gjør best ved å sminke øyenbrynene dine.

– Jeg håper at brynstrenden aldri forsvinner, om du har flotte bryn rammer dette inne hele ansiktet ditt på en fantastisk måte. Jeg anbefaler å bruke en liten kost med en brunlig øyenskygge på og børste lett over brynene fremfor å bruke penn, sier hun.

Les også: Brun til julebordet

Makeupartisten forteller samtidig at det ikke spiller noen rolle om du har dyr eller billig sminke, så lenge man har gode koster til påføring av øyenskygge.

– Det viktigste er å ha to øyenskyggekoster, en mindre og flat for påføring av grunning og detaljer, og en større og rund for å duse ut kanter. I tillegg bør alle ha en rougekost i passende størrelse. Mange kvinner bruker for stor rougekost slik at man mister kontrollen og søler til, avslutter Engstrøm.

Les flere sminkesaker på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse