ANNONSE
Annonse

– Nei takk - vi vil ikke ha bingo!

Seniorene samlet seg på Tåsen i forrige uke, hva vil de ha i det nye Seniorhuset? Foto: ALDERS- OG DEMENSVENNLIG BY OG BYDEL

Om innholdet i det nye Seniorhuset på Tåsen, som var akkurat det de eldre snakket om på folkemøtet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 13:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: Det nye Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22 skal formes. Forrige uke ble det invitert til oppstartsmøte - eller folkemøte.

Hva ønsker dere at Seniorhuset skal være? Hvordan gjøre hverdagen din enklere?

Det var utgangspunktet for møtet på Tåsen, som ble arrangert to år etter at Alders- og demensvennlig by og bydel-prosjektet ble startet opp. Og hvor Nordre Aker er pilotbydel, med Bydel Sagene som en av følgebydelene.

Prosjektleder Alders- og demensvennlig by og bydel Heidi K. Nordal og Odd Gran, seniorenes representant og tidligere leder av det sentrale eldrerådet i Oslo. Sistnevnte også tilstede med innlegg i folkemøtet på Tåsen forrige uke. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

AHANS

Prosjektleder Heidi K. Nordal oppsummerer i etterkant av møtet.

– Mange eldre ønsker seg et sted de kan stille spørsmål om hverdagslige ting. Derfor er AHANS noe vi vil opprette. Det betyr Alltid å ha noen å spørre. I Seniorhuset blir det en ressursbank som betjenes av frivillige eldre. Eldre kan også kontakte tjenesten per telefon, SMS eller møte opp personlig med spørsmålene.

I tillegg skal AHANS tilbyr opplæring i bruk av SmartTelefoni og i-pad i et samarbeide med blant annet Rønningen Folkehøyskole på Kjelsås.

AHANS har også en pratetelefon der  eldre som bor alene kan få en annen eldre å snakke med på telefon.

Nødhjelpskort

– Deltagere i aktivitetene ved Seniorhuset får også tilbud  om et gratis Nødhjelpskort.
En egen sjekkliste for å vurdere om eget hjem er aldersvennlig ble også utdelt under folkemøtet i forrige uke, forteller Nordal videre.

All virksomhet med AHANS er basert på frivillig innsats fra eldre med kompetanse som kan være til nytte for andre eldre.

Penn og papir, og kaffe.

Vinn-vinn

– Å være med på slik frivillig innsats er også bra for egen helse. Alle eldre i bydelen som har lyst til å delta i noe av dette anmodes om å ta kontakt med Seniorhuset, oppfordrer Nordal.

Forslag

Av forslag fra de eldre selv kom det frem at bokkafe er ønsket, lesesirkler, forfatterbesøk og høytlesning.

Men ikke minst også at Seniorhuset skal være et sted for sosiale sammenkomster for de eldre.

I tillegg til et sted for seniorene kan komme for å få veiledning og støtte om ordninger, rettigheter med mer. Gjerne også foredrag av jurister om aktuelle temaer som fremtidsfullmakt, testament, arv med mer.

Det er også ønskelig med datakurs og mobilkurs.  

Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til forslag og tilbakemeldingene fra de eldre. Og det er en ting de ikke er så opptatt av å ha ved Seniorhuset.

– Nei takk - vi vil ikke ha bingo! 

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse