ANNONSE
Annonse

Nekter å gi opp 55-bussen

VIL IKKE GI OPP: Bydelspolitikerne Bente M. Larsen (Ap) og Bent Gether-Rønning (H) har jobbet for fortsatt 55-buss siden 2013. Her er de avbildet ved en tidligere anledning, der temaet var det samme. Siste nytt i buss-saken er at BU nå selv vil skaffe til veie en snuplass. Foto: ELISABETH C. WANG/ARKIVFOTO

– Jeg ble fryktelig skuffet, sier bydelspolitiker Bente M. Larsen (Ap) om Ruters nei til å gjenoppta 55-bussen på Lillo. Nå går bydelsutvalget i dialog med Grefsen skole for å skaffe snuplass selv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2015 kl 18:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN/LILLO: – Så lenge det finnes muligheter, og vi står sammen om et godt tiltak lokalt, har jeg tro på at vi kan få tilbake bussen, sier Bente M. Larsen, som er gruppeleder for Arbeiderpartiet i bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker.

Etter at Ruter overfor Nordre Aker Budstikke tidligere denne uka bekreftet at de skrinlegger planene om å gjenoppta trafikken på 55-bussen som ble lagt ned i 2013, tok Larsen affære i BU-møtet sist torsdag.

Og bydelspolitikerne var samstemte om at de ikke skal legge ballen – eller bussen – død riktig ennå.

LES OGSÅ: Befaring i januar: – Er en snuplass unna 55-bussens gjenoppstandelse

– Vi må ta signalene fra beboerne i Lillo terrasse. Mange er oppriktig fortvila over at busstilbudet er borte, og jeg får stadig spørsmål om hva som skjer, sier Larsen.

Hjemmepåske? Sjekk vår store påskeguide!

Ber om snuplass på Grefsen skole

I et notat datert 16. mars skriver Ruter følgende:

«27. januar 2015 gjennomførte Unibuss en prøvekjøring med en innleid minibuss på vegne av Ruter. Konklusjonen deres var at det ikke er mulig å snu uten å rygge inn i veien til Grefsen kapell. Å snu på plassen ved Grefsen skole ble ansett som uheldig.

2. mars 2015 mottok Ruter svar fra Bymiljøetaten. Bymiljøetaten påpeker utfordringer i forhold til et vernet område, og påpeker at en snuplass ikke kan anlegges uten å ta arealer fra Grefsen skole. I korte trekk var konklusjonen at å anlegge en snuplass var vanskelig å gjennomføre.»

LES OGSÅ: Parkerer 55-bussen for godt

Det er sporet med snuplass i krysset Kapellveien/Betzy Kjelsbergs vei bydelsutvalget velger å følge.

– Ruter sier de er skeptiske til å bruke snuplassen ved Grefsen skole, fordi selv om FAU sier ja nå, frykter de en ny FAU-sammensetning kan si nei senere. Den eneste muligheten for oss nå er at vi går til skolen, FAU og driftsstyret og spør om de kan støtte bruk av snuplassen for en buss, sa BU-leder Bent Gether-Rønning (H) i møtet.

Bydelen vil nå sende en formell henvendelse til skolen for å diskutere bruk av skolens snuplass for 55-bussen.

Men for denne bussen går det bedre: Får flere avganger fra 7. april

Ruter: For få reisende

Ruters argumentasjon om at buss 55 hadde lite belegg, og at det er kort vei til annen kollektivtransport i Store ringvei, Nydalen stasjon, Tamburveien og Grefsenveien, har Bente M. Larsen lite sans for.

– Lillo terrasse har mange eldre beboere, og beboere med forflytningsvansker som sliter med å komme seg ut. Betzy Kjelsbergs vei og de øvrige veiene opp til Lillo terrasse er bratte. Jeg kjenner flere som brukte bussen ned til Storosenteret for å treffe andre, ta en kopp kaffe og så ta bussen hjem på samme billett. Bussen hadde også en sosial funksjon. Det kan ikke være sånn at beboere i Lillo terrasse skal være avhengige av å bruke tt-kort for å komme seg ut, sier Larsen.

Hun viser til at en underskriftskampanje 500 samlet underskrifter da det ble kjent at ruta skulle legges ned i 2013.

– Jeg gir meg aldri! lover Larsen.

LES OGSÅ: Krever sykkeltrasé i Grefsenveien

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse