Neste stasjon Storo

Leilighetene i Grefsenveien 28 på Storo har ifølge eiendomsmeglere blitt mye mer populære det siste året.

Med den nye T- baneringen økte boliginteressen på Storo, og dermed også prisene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2006 kl 11:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Storo: Boligprisene på Storo har steget de siste årene. Området er under utvikling og stadig flere får øynene opp for området nord i Oslo. Åpningen av den nye T- baneringen har bidratt til enklere tilgang til resten av byen og nettopp dette er noe av grunnen til den økte interessen, mener eiendomsmegler Cecilie Helen Walle fra Eiendomsmegler1 i Nydalen.

BI har bidratt

- Det har jo vært en generell prisstigning på rundt 15 prosent i Oslo det siste året, men det er klart at her har åpningen av T- baneringen spilt en rolle, sier hun. Walle kan fortelle at åpningen av T- baneringen har vært flittig brukt av eiendomsmelgere det siste året for å profilere boligene i området. På meglerkontoret i Nydalen merker de økt interesse for Storo-området, Nydalen og Sandaker.

- Det er klart at BI har gjort sitt, men også økt næringsliv har bidratt til større tilflytting.

Hun trekker frem borettslaget i Grefsenveien 28 på Storo som et eksempel på prisstigningen det siste året. For et år siden solgte de treroms-leiligheter der for 2 millioner. I dag selger de leiligheter der for opp mot 2,5 millioner kroner.

- Vi ser at dette borettslaget er blitt mye mer populært bare i løpet av et år, forteller hun.

Spår oppgang

Også daglig leder i Eie eiendomsmegling på Grefsen, Thomas Mørk, mener T-baneringen utvilsomt har vært med på å påvirke en økt interesse.

- Jeg tror ikke det er T- banen som har hatt størst påvirkning, men det er klart et bedret tilbud for offentlig kommunikasjon til byen har en positiv effekt, sier han.

Han tror området Grefsen/ Kjelsås står foran en betraktelig prisøkning i årene fremover. Han mener markedet ikke har oppdaget områdets verdi enda.

- Foreløpig er det nesten bare studentene ved BI som har sett viktigheten av å bo i dette området, men jeg tror helt klart at også barnefamilier i etableringsfasen vil se verdien av å bo her fremover. Det er bare å ta en titt mot Sogn/ Norberg og se hvor populære de områdene er i dag, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse