ANNONSE
Annonse

Nesten 60 navneforslag til trappa

Hoppla-trappa? Astrid Moe Eikrem leder Hoppla-gruppa på Kjelsås, som allerde har tatt i bruk den nye trappa som treningsarena. Men hva skal trappa hete? Foto: Tiril Haga

Forslagene har strømmet inn etter at vi spurte hva den nye trappa mellom Akerselva og Maridalsveien bør hete.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL/KJELSÅS: Etter mange års lokalt engasjement ble endelig den tidligere gangforbindelsen mellom Akerselva og Maridalsveien gjenopprettet i juni, i form av en svært bratt trapp med godt over 200 trinn.

Gammel hoppbakke

Trappa går der unnarennet til den historiske hoppbakken Nydalsbakken lå, og i flere år var det en gangtrapp her, som ble fjernet av Oslo kommune da den etterhvert var blitt i for dårlig stand.

I slutten av juni spurte Nordre Aker Budstikke, og bydelsutvalget i Nordre Aker - som har myndighet til å navnsette trapper i bydelen - om hva den nye trappa bør hete.

Og forslagene har ikke latt vente på seg. 58 ulike navneforslag, fra i alt 117 forslagsstillere, har kommet inn på e-post.

Ikke uventet er det noen navn som går igjen: Skibakketrappa, Unnarennet og Nydalstrappa er navnene som er foreslått flest ganger.

Trappa går fra turveien ved Akerselva og opp til Maridalsveien. Men den er bratt! Foto: Tiril Haga

Trimtrapp

Men også Hoppla-trappa, etter treningsgruppa fra Kjelsås som testet treningspotensialet i trappa, sammen med Nordre Aker Budstikke, er foreslått av flere.

– Det er tungt å løpe i trappa, men I love it! sa Tove Vik Aasen, som er med i Hoppla-gjengen.

Mange har skrevet at de synes trappa er fin å trene i, og forslag som Melkesyra, Sliter'n, Hjertetrappen, Bratta og Trimtrappa er en håndfull eksempler på navneforslag som gjenspeiler akkurat det.

Ellers spiller flere av forslagene på området trappa ligger i, og de har stedsnavnene Brekke, Frysja, Akerselva, Nydalen og Korsvoll med i forsalget. Og så finner vi kombinasjonen mellom Korsvoll og Nydalen: Korsny-trappa.

Andre er Kongetrappa og Kronprinstrappa (etter daværende kronprins Olav som selv hoppet i Nydalsbakken), Himmeltrappa, Lykketrappa, Stålstigen og til og med Stairway to heaven.

Vinn kinobilletter

Også navnet Kinotrappa er foreslått. Kanskje ikke helt tilfeldig – Odeon kino på Storo premierer to personer med med to billetter hver til IMAX-salen. Det er den eller de som har foreslått vinnernavnet som får billettene. I det tilfellet hvor flere har foreslått samme navn, trekker vi to vinnere.

Juryen

Nå er alle de 58 ulike navneforslagene sendt til Ingeborg Brised Kraft (V), som er nestleder i bydelsutvalget. Juryen består av gruppelderne fra alle partiene som er representert i BU. Sammen skal de velge vinnernavnet.

– Kjempegøy at så mange har engasjert seg i å navngi trappa! Men, altså, 58 forslag...dette blir ikke lett, sier Kraft.

LES OGSÅ: En annen trapp i Nydalen er nå fjernet. I vinter ble den stengt etter skader

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse