ANNONSE
Annonse

Nesten halvparten i Oslo og Akershus kaster julepapiret feil

Gjør du?

Foto: Illustrasjonsfoto: Clipart

En fersk undersøkelse viser at nesten halvparten av innbyggerne i Oslo og Akershus leverer vanlig julepapir til papirgjenvinning. Dette er feil måte å gjøre det på!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.12.2011 kl 11:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Om et par dager ligger gaver for milliarder av kroner under norske juletrær. Rundt disse vikles kilometervis med glanset julepapir.

Men dette hører ikke hjemme sammen med avisene og de tomme melkekartongene slik nesten halvparten av innbyggerne i Oslo og Akershus tror.

Konsekvenser

- Det er utrolig flott at så å si hele befolkningen deltar på sorteringsdugnaden. Men hvis julepapiret sorteres ut som papir, gir det økte kostnader til sortering og produksjon, og kvalitetsproblemer på ferdigprodusert nytt papir. Kast det i restavfallet sammen med pakkebåndet, sier Øyvind Furulund, sjef for returpapir i Norsk Gjenvinning. 

Undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov for Norsk Gjenvinning, viser at annenhver i Oslo og Akershus gjør som de skal - kaster det brukte julepapiret i restavfallet.

48 prosent sorterer det ut som papir.

- Bruk papir 

Det finnes alternativer til det glansede julepapiret for de som vil ta miljøhensyn i innpakningen.

- Det finnes fint innpakningspapir som er gjenvinnbart, altså som ikke er glanset og har lite trykk. I tillegg vil jeg oppfordre butikkeiere til å velge innpakning som kan gjenvinnes - både til jul og ellers i året, sier Furulund.

- Et annet godt alternativ er å gjøre som nesten to av ti allerede gjør: De tar vare på papiret som er fint til neste år, sier returpapir-sjefen.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse