Nesten til topps i sykkelkonkurranse

Disse tre jentene fra Ris skole stakk av med førsteplassen.

Tre gutter fra Nordberg skole kom på andreplass i sykkeloppussingskonkurransen "Kul på hjul" i helgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2008 kl 15:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Sykkelen til de tre Nordberg-guttene ble karakterisert som skikkelig tøff.

NORDBERG: Konkurransen "Kul på hjul" ble arrangert i forbindelse med den europeiske mobilitetsuken, og gikk av stabelen etter skoletid torsdag og fredag. Med hjelp fra to proffe sykkelreperatører, fikk elevene i oppgave å pusse opp sykler donert av Renovasjonsetaten.

Deretter ble syklene stilt ut på Samferdselsetatens stand på Miljøtorget til Oslo Miljøfestival lørdag, hvor publikum stemte på den sykkelen de likte best.

- Tøff

Sykkelen til Simen, Jonas og Sixten fra Nordberg skole endte opp på en andreplass i avstemningen.

- Sykkelen var kjempetøff, med ratt i stedet for styre, og et stort, mykt og svært skinnsete. Den hadde tøffe detaljer, laget med sjablonger, og minnet litt om en blanding av BMX og Mountainbike, sier Ingunn Thomassen, prosjektleder for Europeisk mobilitetsuke i Samferdselsetaten, og ansvarlig for konkurransen.

I byen uten bilen

Målet med konkurransen var å få fokus på sykkelen som fremkomstmiddel blant ungdomsskoleelever.

- Hele tema for den europeiske mobiliseringsuken var ren luft, med slagordet i byen uten bilen. Vi har tidligere kjørt kampanjer med barneskoler for å oppfordre barn til å gå til skolen. Med denne aldersgruppen var det mer naturlig å fokusere på sykkelen, sier Thomassen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse