Nettmøte med Geelmuyden

Møter leserne: Fredag klokken 12.00 vil Margrethe Geelmuyden svare leserne så godt hun kan.

Leder av ambassademotstanden Margrethe Geelmuyden, inviterer leserne til nettmøte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.01.2008 kl 10:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Huseby: Fredag klokken 12.00 13.00 stiller leder av Aksjon Vern Husebyskogen, Margrethe Geelmuyden, til nettmøte på

www.akersposten.no. Allerede nå kan leserne sende inn spørsmål til redaksjon@akersposten.no

Ønskested for terrorister

Geelmuyden mener det fremdeles er mange ubesvarte spørsmål i ambassadesaken.

– Det er brutalt uansvarlig at ingen tar sikkerheten her på alvor. Ingen har utredet sikkerheten på Makrellbekken, selv om terror er begrunnelsen for å få ambassaden vekk fra Drammensveien. Nå er trygghet blitt enda viktigere ettersom 500 barnehagebarn flytter inn i FO bygget og får Husebyskogen som leke- og turområde.

– Det kan da umulig være et riktig valg å legge Norges fremste symbolmål for terror mellom en barnehage med 500 barn i vest og idrettshaller der 2000 barn trener hver uke i øst? Sikkerhetsekspert Oddvar Solnørdal kaller Makrellbekken et ønskested for terrorister med myke mål og stor trafikk som ikke kan kontrolleres. Jeg tror leserne vil være interessert i den siden av saken, sier Geelmuyden.

Siden 2. verdenskrig

– Det er sikkert også mange som lurer på hvorfor vi legger så stor vekt på at man må foreta en konsekvensutredning i denne saken og hva det innebærer, fortsetter Geelmuyden.

Hun vil igjen gjøre oppmerksom på hva en ambassade betyr for grøntområdet.

– Dette er den største nedbygging av et friområde i Oslo siden 2 verdenskrig. Vi blir flere mennesker og trenger mer, ikke mindre grøntområder.

Heidi Sørensen

– Personlig har jeg et spørsmål og en oppfordring til statssekretær Heidi Sørensen (SV) i Miljøverndepartementet. Før stortingsvalget i 2005 sto et nydelig helsides bilde av Heidi Sørensen i Ullern Avis Akersposten. Der løper hun barbeint over Bueskytterjordet med vind i håret og sier at denne naturperlen må ikke gå tapt. Nå er hun, med staten og Miljøverndepartementet, motpart i retten i ambassadesaken. Hva kan Heidi Sørensen gjøre som statssekretær? Hun må gjerne komme hit barbeint en gang til og vise at hun mente alvor før stortingsvalget.

Geelmuyden mener at det er på høy tid å finne nye løsninger.

– Norske og amerikanske sikkerhetsfolk må gå sammen og finne en tomt som passer begge parter – ikke bare den ene parten, sier aksjonslederen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse