– Niks, fra byråden

Finansbyråd Stian Berger Røsland (t.h.) åpner ikke pengesekken for bydelsdirektør Mona Taasen og avdelingssjef Preben Winger. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Finansbyråden lovet ingen økonomisk bedring, da han gjestet bydelen forrige onsdag.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Det var ikke for å snakke om bydelens mulige millionsprekk at finansbyråd Stian Berger Røsland (H) hadde funnet veien til Bydel Nordre Aker 26. mars. I et timeslangt møte med styringsgruppen i bydelsadministrasjonen var det et prosjekt mellom Oslo kommune og Fagforbundet han ville høre mer om.

– Må holde rammene

Men, som Nordre Aker Budstikke (NAB) skrev om i vinter, førte blant annet et merforbruk av nærmere 50 sykehjemsplasser til budsjettkrise allerede i årets andre måned. Bydelsdirektøren slo alarm om et mulig underskudd på 20-30 millioner kroner i løpet av året om ingenting gjøres. Det ga henne fullmakt fra bydelsutvalget til å innføre sparetiltak som vikar-, overtids-, innkjøps- og ansettelsesstopp.

Med byrådets mann på pengesekken på besøk, kunne derfor ikke NABs utsendte la være å spørre.

– Kommer du med lovnader om nye, friske kroner til det vaklende bydelsbudsjettet?

– Niks! Pengene er allerede fordelt, og bydelene må handle innenfor de rammene de har fått. Det kommer ingen ny tilførsel, sa byråden bastant.

Så da hjalp det lite at bordet i bydelsadministrasjonen var pyntet med velduftende rundstykker. Sparekniven blir liggende klar til bruk på bydelsdirektørens bord.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse