No, Sir!

Kjetil Haanes

Onsdag demonstrerte et hundretalls ansatte mot planene om å selge Orkla Media til utenlandske Mecom og David Montgomery. Men protestene nådde ikke frem.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Jan Erik Skau fra Fredriksstads Blad

Se bildet større

Rundt 100 demonstranter hadde samlet seg utenfor Orklas kontorer på Skøyen.

Se bildet større

Nina Schyberg Olsen (foran t.v.), Marianne Solstad,Aina Moberg (bak f.v.), Øystein Dahl Johansen og Kristine Trosvik fra Nordstrands Blad.

Skøyen: Foran Orklas lokaler på Skøyen samlet demonstrantene seg onsdag formiddag, mens partene satt innenfor og forhandlet om salg av mediedivisjonen i Orkla. Da styret kom ut for å møte de ansatte, holdt tillitsvalgt i Fredriksstads Blad og aksjonsleder Jan Erik Skau en appell. Skau frykter konsekvensene dersom Orkla Media selges til utenlandske Mecom og David Montgomery, som mange ansatte og tillitsvalgte karakteriserer som en rå mediespekulant.

- Sammen ønsker vi å rope et klart og tydelig nei til Mecom og Montgomerys felttog, sa Skau til jubel fra de ansatte.

- Hagen - ta ansvar!

Orkla Media eier blant annet Moss Avis, Varden og Tønsbergs blad og er medeier i Nordre Aker Budstikke. Flere hadde reist langveisfra for å demonstrere. Blant dem var fem kolleger fra Nordstrands Blad. Utstyrt med plakater hvor det stod skrevet: "no, Sir!" "Norske aviser - norske eiere" og "Hagen - ta ansvar!" hadde de møtt frem for å vise Hagen hva de mener.

- Vi mener at Orkla Media må bli på norske hender, sier Nina Schyberg Olsen, som er klubbleder i Nordstrands Blad.

Spent styremedlem

I en pause i forhandlingene traff vi fellestillitsvalgt i Orkla Media og styremedlem i Orkla ASA, Kjetil Haanes.

- Vi er ikke ferdige med forhandlingene og jeg kan ikke si noe om hvor langt vi er kommet. Det kan skje mye underveis ennå, opplyser Haanes til Nordre Aker Budstikke.

- Vil det bli fattet en beslutning i dag?

- Det er lagt opp til det. Jeg er spent, ja mer enn spent, sier Haanes før han haster videre.

Mecom ny eierOg onsdag ettermiddag ble det klart: de ansatte i Orkla Medias protester nådde ikke frem, og den britiske mediegiganten blir ny eier. En endelig avtale med Mecom vil være klar i midten av juli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse